Edukacja winiarska w Polsce

Ostatnia aktualizacja: 09.09.2015 20:32
W kolejnej audycji z cyklu "Droga przez mąkę" rozmawialiśmy o wiedzy Polaków na temat winiarstwa.
Audio
  • Edukacja winiarska w Polsce (Droga przez mąkę/Dwójka)
Czy słoneczne kraje Południa mogłyby się nauczyć czegoś od nas w sprawach winiarskich?
Czy słoneczne kraje Południa mogłyby się nauczyć czegoś od nas w sprawach winiarskich?Foto: Pixabay/domena publiczna

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Monika Bielka-Vescovi (prezeska Stowarzyszenia "Kobiety i wino", nauczycielka w dziedzinie winiarstwa, sommelierka)

Data emisji: 5.09.2015

Godzina emisji: 12.00

Zobacz więcej na temat: edukacja Łukasz Modelski
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Ciasta, wina, książki i... Krystyna Czubówna

Ostatnia aktualizacja: 04.07.2015 13:00
W "Drodze przez mąkę" rozmawialiśmy o "Alfabecie ciast" Zofii Różyckiej - a był to tylko jeden z kilku naszych kulinarno-kulturalnych tematów.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Gdy wdowa po Grochowiaku podawała gołąbki

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2015 15:00
Czasy ajencji Małgorzaty Grochowiakowej Monika Małkowska wspominała jako najświetniejsze - kulinarnie i intelektualnie - lata warszawskiego lokalu "U plastyków". Rozmawialiśmy bowiem o kuchni schyłkowego PRL.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Dziekan amerykańskiej kuchni miał śpiewać

Ostatnia aktualizacja: 02.08.2015 14:00
Po studiach wokalnych w Europie myślał o operze i Broadwayu. W końcu założył firmę cateringową, a w 1940 roku napisał pierwszą książkę kulinarną. 14 lat później "New York" Times nazwało go "dziekanem kuchni amerykańskiej". James Beard.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jajecznica dla stu ludzi. Przepisy z wojny 1920 r.

Ostatnia aktualizacja: 23.08.2015 12:00
– Jajecznica na maśle lub na słoninie była potrawą, za którą tęskniły obie strony konfliktu – mówił historyk Tomasz Potkaj o czasach wojny polsko-bolszewickiej.
rozwiń zwiń