Czy istnieją zdrowe słodycze? Jasne, że tak!

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2015 11:35
Uwielbiasz słodkie smakołyki, ale chcesz się zdrowo odżywiać? Nie rezygnuj ze słodyczy, tylko przestaw się na ich zdrową wersję.
Audio
  • Alicja Jagodzińska i Karina Braniecka o zdrowych słodkościach (Dzień Kobiet/Czwórka)
Tak wygląda bezcukrowe tiramisu autorstwa cukierniczek, które odwiedziły Czwórkę
Tak wygląda bezcukrowe tiramisu autorstwa cukierniczek, które odwiedziły CzwórkęFoto: Archiwum prywatne/Legal Cakes

Owoce świeże i suszone, miód, orzechy, gorzka czekolada i najróżniejsze ziarna - to z tych składników powstają pełnowartościowe smakołyki. Ale to nie wszystko.

- Najzdrowszy cukier świata to erytrytol. Ma on tylko 20 kcal/100 g, pozytywnie działa na jelita, a nawet zapobiega próchnicy. To składnik naturalny, który jest produktem ubocznym fermentacji - wyjaśniają Alicja Jagodzińska i Karina Braniecka, które prowadzą cukiernię ze zdrowymi słodyczami.

Podczas audycji Katarzyna Dydo przetestowała też zdrowe ciastka przygotowane przez redakcyjnego kolegę Michała Piwowarka i oceniła, czy zasługują one na nazwę "biedaszewo".

***

Tytuł audycji: Dzień Kobiet

Prowadzą: Katarzyna Dydo, Karina Terzoni

Goście: Alicja Jagodzińska i Karina Braniecka (właścicielki cukierni ze zdrowymi słodyczami)

Data emisji: 20.10.2015

Godzina emisji: 7.00

mg/kul

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Skinny fat. Czy są chude grubasy?

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2015 14:00
Szczupła sylwetka, żadnych mięśni i duży odsetek tłuszczu. Otyłość metaboliczna jest tak samo groźna jak dodatkowe kilogramy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Koktajl "Bądź Piękna" - przepis na urodę

Ostatnia aktualizacja: 12.06.2015 12:00
Swoje koktajle proponują Ania Lewandowska, Ewa Chodakowska, Kamila Szczawińska czy Beata Sadowska. Teraz pora na nasz koktajl "Bądź Piękna"
rozwiń zwiń

Czytaj także

Maia Sobczak - kobieta, która kuma kaszę

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2015 13:00
Autorka bloga i książki "Qmam kasze" przekonuje, że dobre jedzenie kojarzy jej się z pozytywnymi emocjami: miłością i bezpieczeństwem, a gotowanie pozwala jej wrócić myślami do czasów dzieciństwa.
rozwiń zwiń