X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Rolnictwo. "Zawód, który wymaga pokory"

Ostatnia aktualizacja: 28.09.2017 15:53
Zaopatruje nas w owoce, warzywa, nabiał, a czasem też w rośliny ozdobne. Zazwyczaj nie mamy kontaktu bezpośrednio z nim - po prostu idziemy na targ lub do sklepu i wybieramy co najładniejsze okazy pochodzące z jego pola. Czwórka spędziła jeden dzień w pracy… rolnika.
Audio
  • Jak zostać rolnikiem i czy każdy odnajdzie się w tym zawodzie? (Dajesz radę/Czwórka)
Jak wygląda rolnicza codzienność, nawet ta w sercu miasta? O tym rozmawialiśmy w Czwórce.
Jak wygląda rolnicza codzienność, nawet ta w sercu miasta? O tym rozmawialiśmy w Czwórce.Foto: Shutterstock.com/Agatha Koroglu

Jacht 1200.jpg
Kapitan statku. Każdy może dowodzić na wodzie?

- Mamy 9 ha pola, na których uprawiamy ok. 30 gatunków warzyw – opowiadał gospodarujący na warszawskiej Białołęce Ludwik Meilert. – Tegoroczny wrzesień - bez słońca, za to z dużymi opadami - przyniósł nam jednak straty - opowiadał rozmówca Czwórki. – Nie można ich odrobić. Ale w tym zawodzie trzeba się z tym liczyć, zachować pokorę i przewidywać, o ile to możliwe.

Jak wygląda rolnicza codzienność, jak pracuje się na polu i jak zorganizować sobie życie, pracując na roli, otoczonej przez miasto? Jakie historie sprzed lat wiążą się z gospodarstwem rolnym, prowadzonym od końca XIX w.? Jak zostać rolnikiem i czy każdy nadaje się do tej pracy? Zapraszamy do wysłuchania nagrania materiału dźwiękowego z "Dajesz radę".

Ludwik Meilert W tym zawodzie ważne jest, by nie popaść w rutynę. Nie można nauczyć się "bycia rolnikiem" raz na całe życie. Trzeba być otwartym na zmiany i obserwować otoczenie i rynek.

***

Tytuł audycji: Dajesz radę

Prowadzi: Dominika Klimek

Data emisji: 28.09.2017

Godzina emisji: 14.05

kd/kul

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Animator kultury. Docenia potencjał społeczności

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2017 16:00
- W pracy animatorów bardzo często chodzi o to, żeby wyzwolić w ludziach potrzebę uczestnictwa w kulturze - mówi w Czwórce Joanna Kubicka, animatorka kultury związana m.in. ze Stowarzyszeniem Katedra Kultury oraz z Instytutem Kultury Polskiej Uniwersytetu Warszawskiego.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Sekretarka. "Funkcja o znaczeniu strategicznym dla firmy"

Ostatnia aktualizacja: 26.01.2017 15:41
Co by się stało, gdyby nagle w jednej chwili wszystkie asystentki i sekretarki postanowiły rzucić pracę, albo zastrajkować? - Świat przestałby działać! - mówi w Czwórce Agnieszka Korach z Akademii Asystentek i Sekretarek.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak powstaje chleb i czy każdy może być piekarzem?

Ostatnia aktualizacja: 13.07.2017 17:50
W programie odwiedziliśmy jedną z podwarszawskich piekarni, by sprawdzić, jak praca tamtejszych mistrzów wygląda - dosłownie - od kuchni.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Szef kuchni. Jak zostać kulinarnym artystą?

Ostatnia aktualizacja: 14.09.2017 13:59
Jest mistrzem, artystą, czasem musi być po prostu dobrym rzemieślnikiem, a czasem żołnierzem. Szef kuchni - czy, aby nim zostać, wystarczy tylko doskonałe wyczucie smaku?
rozwiń zwiń