X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Praliny z kaszy zamiast batonika

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2013 12:07
Słodycze robione w domu są dużo bardziej zdrowe od sklepowych słodkości. Warto poświęcić trochę czasu na gotowanie i poznać nowe smaki jak np. lody z oliwą z oliwek.
Audio

Magda Gendźwiłło wraz z mężem od 3 lat prowadzi bloga kulinarnego Crust and Dust, który w jednym z blogowych rankingów został utytułowany mianem Kulinarnego Bloga Roku 2012. Gendźwiłłowie gotują codziennie. - Czasem gotuję o 7.30 rano, żeby wyszły fajne zdjęcia na bloga. Trudny jest żywot blogera kulinarnego zimą - mówi blogerka.

Mimo że muszą wstawać troszkę wcześniej to wzamian dostają pyszne zdrowe jedzenie. - Słodycze robione w domu zawsze są zdrowsze od tych kupionych w sklepie - po pierwsze mają krótszą listę składników - mówi Magda Gendźwiłło. - Dodatkowo możemy zastąpić cukier syropem z agawy, miodem, sokiem jabłkowym lub sokiem ananasowym. Można dosypać trochę cynamonu, imbiru. Te wszystkie przyprawy sprawiają, że nasze słodycze naprawdę smakują - uzupełnia.

Ostatnio Magda odkryła praliny z kaszy jaglanej - dodaje do nich wiórki kokosowe, płatki migdałowe i zmiksowane rodzynki. Są też blogerki, które robią domowe żelki z soku, ksylitolu i agaru. Niezastąpiona w zdrowej kuchni maniaka słodyczy jest też gorzka czekolada - jej podstawowy atut to to, że nie pali się podczas podgrzewania i pieczenia.
Magda Gendźwiłło przyznaje, że mimo tego, że jej zdjęcia na jej blogu przedstawiają super potrawy, to jej też czasem w kuchni coś nie wychodzi - dowiedz się więcej o perypetiach kulinarnych blogerów, zdrowym gotowaniu w domu i burakach z załączonej rozmowy w "Poranku OnLine".
(pj)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Brytyjczycy wracają do kulinarnych korzeni

Ostatnia aktualizacja: 12.03.2012 20:52
Na brytyjskie stoły powraca tradycyjna żywność, kiedyś wyparta przez ofertę supermarketów. Teraz i one zaczynają oferować lokalne produkty, dostępne do niedawna tylko w handlu specjalistycznym.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Magda Gessler: o tym, co jemy, decydują ludzie bez smaku

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2012 10:00
Gość Jedynki podkreśla, że kucharze są takimi samymi twórcami jak malarze. Ale żeby tworzyć dobre, piękne, nowe smaki potrzebny jest talent. Jedni go mają, inni nie...
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wielkie (za)mieszanie w studenckich garach

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2013 08:15
Studencka kuchnia nie kojarzy się z wyszukanymi potrawami. Student zazwyczaj bazuje na słoikach od mamy. Okazuje się jednak, że nie każdy.
rozwiń zwiń