X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Biżuteria DIY. Jak stworzyć kolczyki z chwostami?

Ostatnia aktualizacja: 15.03.2019 14:52
- Chwosty można zrobić ze wszystkiego, co da się nawinąć na papier i poprzecinać - mówiła Justyna Kąkol, autorka bloga githagoart.com.
Audio
  • Najmodniejsze w tym sezonie – jak przygotować kolczyki z chwostami? (Najlepszy dzień tygodnia/Czwórka)
Justyna Kąkol (autorka bloga githagoart.pl), prowadząca Anna Hardej
Justyna Kąkol (autorka bloga githagoart.pl), prowadząca Anna HardejFoto: Mateusz Kulik/Czwórka

- Zaczynamy od wyboru koloru. W praktyce handmade to jest najważniejsze. Materiał, z jakiego je wykonamy zależy od nas. Może to być kordonek, jedwab sari, skóra albo rzemienie - opowiadał gość Czwórki.

- To zajęcie, które wymaga wielu powtórzeń. Do stworzenia kolczyków z chwostami w zależności od grubości kordonka musimy przełożyć nitkę od piętnastu do czterdziestu razy - instruowała rękodzielniczka.

Czy taka ozdoba może sprawić, że nasza twarz będzie wydawać się smuklejsza? Jak przygotować różnokolorowe kolczyki z chwostami? Co musimy przygotować, by wykonać je w domu? O tym w nagraniu audycji. 

***

Tytuł audycji: Najlepszy dzień tygodnia

Prowadzą: Anna Hardej 

Gość: Justyna Kąkol (rękodzielniczka, autorka bloga githagoart.com)

Data emisji: 15.03.2018

Godzina emisji: 8.17

ac/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Idziesz na zakupy? Zamiast foliówki weź lunchbox

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2018 15:00
Coraz bardziej popularne lunchboxy można wykorzystać nie tylko do przechowywania drugiego śniadania. - Takie pudełka przydają się w sklepie, kiedy na przykład kupujemy produkty na wagę - opowiada blogerka Katarzyna Wągrowska.  
rozwiń zwiń

Czytaj także

Życie stewardesy. Opowieść o domu w niebie

Ostatnia aktualizacja: 30.04.2018 16:00
- Ludzie kojarzą nas z roznoszeniem napojów, ale zapominają, że naszym najważniejszym zadaniem jest dbanie o ich bezpieczeństwo - opowiada Olga Kuczyńska, stewardesa i autorka książki "Życie stewardesy".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Olga Idzik: kobiety ubieram, a nie przebieram

Ostatnia aktualizacja: 04.08.2018 14:40
- W dzisiejszych czasach moda to przede wszystkim biznes, dlatego otwarcie mówię, że jestem projektantem komercyjnym, a przedmiotem mojej działalności jest moda dla mas - mówi Olga Idzik.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Caryca, królowa polskiej kuchni - Lucyna Ćwierczakiewiczowa

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2018 09:30
W XIX wieku zrewolucjonizowała podejście Polaków do gotowania. Zaproponowała obiadowe propozycje na każdy dzień roku. Czy z przepisów Ćwierczakiewiczowej możemy korzystać i dziś?
rozwiń zwiń