X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Syropy, kordiały, bittersy. Co barman ma w głowie?

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2017 11:00
– Doświadczony barman powinien znać receptury podstawowych klasyków, czyli od 150 do 200 koktajli – mówił Patryk Kowalski, wicemistrz świata duetów barmańskich.
Audio
  • Syropy, kordiały, bittersy. Co barman ma w głowie? (Droga przez mąkę/Dwójka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: pexels/domena publiczna

– To trochę jak z gotowaniem – powiedział gość Dwójki. – Jeśli wiemy, jak zrobić biszkopt, wiemy także, jak zrobić kilka ciast z tym biszkoptem. Tak samo jest z koktajlami. Jeżeli znamy podstawę koktajlu typu sour, jesteśmy w stanie zrobić 10-20 drinków na tej bazie – tłumaczył.

Patryk Kowalski opowiadał także m.in. o tym, czego zwykle nie widzi osoba obsługiwana przez barmana, odkrył kilka sekretów dobrych koktajli, a także podał przepis na zimowy poncz.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Patryk Kowalski (barman)

Data emisji: 31.12.2016

Godzina emisji: 10.00

mc/pg

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Ranking najbardziej smakowitych książek

Ostatnia aktualizacja: 17.12.2016 13:00
Zapraszamy do wysłuchania trzech części podsumowania najciekawszych książek kucharskich, które w ostatnim czasie trafiły do księgarń.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kuchnia 2017. Smaki, których jeszcze nie znamy

Ostatnia aktualizacja: 04.12.2016 12:15
W "Drodze przez mąkę" o kulinarnych trendach w nadchodzącym roku rozmawialiśmy z badaczką kultury żywieniowej dr Magdaleną Tomaszewską-Bolałek.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Książki i jedzenie. Kryminalne smaki Marsylii

Ostatnia aktualizacja: 10.12.2016 12:00
O kuchni marsylskiej w powieściach Jeana Claude'a Izzo opowie Kuba Janicki, autor bloga "Kontretykieta" i felietonista magazynu "Wino".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Podróż po warszawskich restauracjach lat 90.

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2016 14:00
O tajnikach kulinariów sprzed ponad dwóch dekad lat opowiadał Tomasz Prange-Barczyński, redaktor naczelny magazynu "Wino".
rozwiń zwiń