Co, gdzie i za ile jadają Polacy

Ostatnia aktualizacja: 24.08.2018 13:57
W audycji "Droga przez mąkę" o polskich przyzwyczajeniach kulinarnych porozmawiamy z dziennikarką Małgorzatą Mintą.
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock.com/Syda Productions

Pretekstem do rozmowy są niedawno opublikowane raporty na temat żywieniowych trendów w Polsce.

***

Na "Drogę przez mąkę" w sobotę (25.08) w godz. 12.30-13.00 zaprasza Łukasz Modelski.

bch/jp

Zobacz więcej na temat: dieta jedzenie
Czytaj także

Kuchnia francuska. Przysmaki i banalna codzienność

Ostatnia aktualizacja: 05.08.2018 10:00
- Jest taka kuchnia francuska, którą znamy z książek, która może jest dostępna w niektórych restauracjach, ale na co dzień jemy dosyć proste rzeczy - mówił w Dwójce kucharz David Gaboriaud.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kucharz wojskowy: eksperymentujemy z grochówką

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2018 11:00
- Co roku zmieniają się techniki kulinarne, dochodzą nowe urządzenia, więc próbujemy różnych podejść do tej zupy, a to podajemy ją jako piankę, a to jako mus - mówił w Dwójce Tomasz Welter trener polskiej wojskowej reprezentacji kucharzy.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Dobre na upały i nie tylko. Historia lodów

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2018 14:08
Gościem audycji "Droga przez mąkę" był Grzegorz Łucki, znawca kuchni włoskiej.
rozwiń zwiń