X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Literatura nurtu warzywnego na wiosnę

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2017 15:07
W "Drodze przez mąkę" książki kulinarne poświęcone głównie warzywom recenzowaliśmy wspólnie z blogerką Małgorzatą Mintą.
Audio
  • Literatura nurtu warzywnego na wiosnę (Droga przez mąkę/Dwójka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Shutterstock.com

Publikacje ocenialiśmy w skali od 1 do 10. Niektóre pozycje zaskoczyły prowadzącego audycję Łukasza Modelskiego i jego gościa, inne dzieła okazały się całkiem przewidywalne, w kilku zaś pojawiły się dość zastanawiające elementy...

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Małgorzata Minta (blogerka kulinarna)

Data emisji: 22.04.2017

Godzina emisji: 10.00

mc/bch

Komentarze1
aby dodać komentarz
nnnn2017-04-22 10:47 Zgłoś
Prawienie o kulinariach nazywacie erudycją?! Czy naprawdę sądzicie, że Słuchacze Dwójki włączają Dwójkę po to, by słuchać farmazonów powtarzanych we wszystkich innych programach?! Nie możecie pozostać alternatywą dla tego przytłaczającego chłamu?! Podobnie rzecz ma się z piątkowym „Pop-południem”. Życzyłbym sobie, byście nie rozpleniając tej miernoty nie obniżali (przynajmniej nie obniżali) poziomu, a taką tendencję, niestety, obserwuję.

Czytaj także

Jeść czy nie jeść, czyli grzyby w polskich lasach

Ostatnia aktualizacja: 16.03.2017 14:30
Gościem audycji była dr Marta Wrzosek, twórczyni i była prezes Polskiego Towarzystwa Mykologicznego, która odkryła przed nami tajniki dotyczące jadalnych i trujących grzybów.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Befsztyk i inne kulinarne mity Rolanda Barthes'a

Ostatnia aktualizacja: 26.03.2017 18:00
– Befsztyk nawet dziś jest w centrum mitologii prawdziwej siły i męskości – mówiła tłumaczka literatury francuskiej Ewa Wieleżyńska, omawiając "Befsztyk i frytki" Rolanda Barthes'a.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kuchnia Bliskiego Wschodu leży w Europie

Ostatnia aktualizacja: 01.04.2017 18:00
– Osobom z Zachodu te przepisy wydają się bliskowschodnie, ale mieszkańcom Bliskiego Wschodu już nie – mówiła Sabrina Ghayour, autorka książki "Sirocco. Wspaniałe smaki Bliskiego Wschodu".
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Wzór na smak". Spotkanie z Grzegorzem Łapanowskim

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2017 14:00
Z kucharzem i krytykiem kulinarnym rozmawialiśmy o jego książce, w której zdradza sekrety o łączeniu pozornie niepasujących do siebie smaków.
rozwiń zwiń