X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

16 stycznia - Dzień Pikantnych Potraw

Ostatnia aktualizacja: 15.01.2016 17:50
Ostre sosy, papryczki chili, pieprz biały, czarny, czerwony czy japoński chrzan wasabi nadają daniom gorącego charakteru.
Ostre smaki są charakterystyczne dla kuchni azjatyckich
Ostre smaki są charakterystyczne dla kuchni azjatyckichFoto: Glow Images/East News

Jednak te składniki mają nie tylko walory smakowe, ale też pozytywnie wpływają na nasz organizm, poprawiają krążenie, trawienie, nastrój oraz rozgrzewają. Czy pikantne potrawy są dla wszystkich? Czy nam nie szkodzą, czy może dobrze jest czasem np. w sobotę, zjeść coś ostrego? Sprawdzi to Kaja Zemła.

Ponadto podczas audycji Maciek Oswald zajrzy do najbardziej pomysłowych poradników weekendowych i podpowie, co szalonego można zrobić lub czego się nauczyć w sobotę.

Oprócz tego przejrzymy aktualne sportowe ciekawostki, a znany z YouTube'a IsAmUxPompa, który jest gamerem, opowie o tym, jak wyglądają jego soboty. Jak co tydzień przyjrzymy się też tekstowi znanej piosenki, którą przedstawi Marek Ziemba w "Understudiu".

***

Na "Sobotologię", oczywiście w sobotę (16.01) w godz. 15.00 - 17.00, zaprasza Patryk Kuniszewicz.

mg/pj

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Foodpairing - kunsztowne kompozycje smaków

Ostatnia aktualizacja: 13.08.2015 12:50
Czekolada ze śledziem lub kawiorem, kalmary ze sfermentowanymi jabłkami i pomidory w pomarańczach. Niebanalne połączenia stały się znakiem rozpoznawczym modnej kuchni.
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Jaja w kuchni". Marcin Kuc o Świętach po męsku

Ostatnia aktualizacja: 24.12.2015 09:40
- Jeśli jesteś facetem i chcesz zaimponować najbliższym przy wigilijnym stole, proponuję pójść w ryby i przygotować karpia - mówi youtuber z kanału "Jaja w kuchni".
rozwiń zwiń

Czytaj także

The Food Emperor - odkrywamy tajemnice youtubera

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2016 14:42
Jest jedną z najbardziej tajemniczych osobistości YouTube'a. Rzadko pojawia się w mediach i nigdy nie pokazuje twarzy. W Czwórce zagościł The Food Emperor.
rozwiń zwiń