X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Ania Starmach: marchewka i kalafior są piękne

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2016 16:00
Z siostrą Agatą, autorką ilustracji, wydała właśnie książkę kulinarną dla dzieci "Pyszności. Kulinarne pomysły dla małych szefów kuchni". O tym szczególnym wydawnictwie, łączącym kuchnię i sztukę, opowiada Beacie Kwiatkowskiej.
Audio
  • Anna Starmach o najnowszej książce kulinarnej dla dzieci "Pyszności. Kulinarne pomysły dla małych szefów kuchni" (Sztuka jedzenia/Czwórka)
Anna Starmach
Anna StarmachFoto: PAP/Marcin Kmieciński

- To jest moja najnowsza książka, nie pierwsza, ale najtrudniejsza, bo dzieci są najbardziej wymagające - mówi kulinarna ekspertka. Zdecydowała się na jej stworzenie, bo mało istnieje pozycji, które w przystępny i ładny sposób opowiadałyby najmłodszym na przykład, dlaczego szpinak kurczy się przy obróbce termicznej.  

Ania Starmach Sztuka daje wrażliwość - czasem stroję torty jak Jackson Pollock. Ostatnio doszłam jednak do wniosku, że jedzenie jest piękne samo w sobie  

"Pyszności. Kulinarne pomysły dla małych szefów kuchni" to 60 przepisów podzielonych według stopnia trudności, a przede wszystkim artystyczno-kulinarna kooperatywa sióstr - Ania przygotowała przepisy, Agata ilustracje do książki, natomiast najmłodsza Kasia przepisy testowała.

Sztuka w rodzinie Starmachów odgrywała niemałą role, a w Czwórce Ania zdradza, jak dzisiaj pomaga jej ona w tworzeniu potraw. Opowiada też o kulinarnych książkach dla estetów, o czym śni gdy zasypia, czego w kuchni nauczyła się od babci oraz dlaczego kocha kuchnię francuską.

Zapraszamy do wysłuchania nagrania "Sztuki jedzenia".

***

Tytuł audycji: "Sztuka Jedzenia"

Prowadzi: Beata Kwiatkowska

Gość: Anna Starmach (kulinarna specjalistka i autorka książek kucharskich)

Data audycji: 18.12.2016

Godzina audycji: 15.16

jsz/pg

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Filmy jak książka kucharska. Czy nauczymy się gotować w kinie?

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2016 14:00
- Wszystko zależy od tego, który tytuł wybierzemy. Jeśli ktoś zdecyduje się na film "Julie i Julia", otrzyma solidna lekcję historii gotowania - przekonuje dziennikarka kulinarna Małgorzata Minta.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn według Darii Ładochy

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2016 10:07
Z autorką książki "Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn" porozmawiamy w piątek po godz. 9.00.
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Historie kuchenne". O sztuce życia i jedzenia

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2016 15:20
- W każdym filmie próbuję opowiadać historię o ludzkich zachowaniach wykorzystując inny punkt wyjścia - opowiada Bent Hamer, norweski reżyser i gość tegorocznej edycji Tofifest.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kamila Szczawińska. Modelka, która miesza w kuchni

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2016 10:00
- Kuchnia na dobre stała się moim domem, kiedy na świecie pojawiły się dzieci. Zaczęłam przywiązywać wagę do tego, co i jak jemy - opowiada modelka Kamila Szczawińska, która swoje kulinarne doświadczenia opisała w książce "Kuchnia dla całej rodziny".
rozwiń zwiń