Sposób na udane święta. Masło w wypiekach i lalki pod choinką

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2023 12:55
Ostatnie dni przed świętami spędzamy na sprzątaniu, gotowaniu, kupowaniu prezentów. W Czwórce mamy dla was ostatnie podpowiedzi na ten czas oczekiwania. 
Świątecznie udekorowane mieszkanie może mieć pozytywny wpływ na nasze samopoczucie
Świątecznie udekorowane mieszkanie może mieć pozytywny wpływ na nasze samopoczucieFoto: shutterstock/Anterovium

Adriana Marczewska, szefowa kuchni i autorka popularnego profilu na IG, twierdzi, że bez masła nie ma dobrej kuchni. A ten tłuszcz uważa za źródło przyjemności, smak wspomnień z dzieciństwa i tajny składnik udanych potraw. Uważa, że to właśnie dzięki masłu wszystko smakuje lepiej. Na przekór diecie wegańskiej i innym wykluczającym dietetycznym nowinkom, Adriana proponuje maślane przysmaki, które, jak twierdzi, dają szczęście. W Czwórce opowie o swoich ulubionych specjałach, zdradzi, które z nich są najlepsze na świąteczny czas. 

Sprawdzimy też czy dobrym prezentem pod choinkę jest lalka. Sylwia i Beata prowadzą w Poznaniu sklep z rękodziełem, w którym tworzą nietuzinkowe, kolekcjonerskie lalki. Ich wykonanie to praca dla najlepszych rzemieślników. Zgodnie twierdzą, że taka lalka to wyśmienity prezent nie tylko dla najmłodszych. 

Naszym gościem, tuż po 9.15 będzie Jakub Biel, specjalista kreatywnego marketingu. Znalazł się w rankingu 50 kreatywnych w polskim biznesie. Kreatywne reklamy robił już w kosmosie, telegazecie, Tinderze, TikToku. Pracuje zdalnie i mieszkał w najbardziej niezwykłych krajach.

W audycji zapraszamy na serwis kulturalny i sportowy. 

***

Na audycję z cyklu "Pierwsze słyszę" w środę (20.12) o godz. 7.00 zaprasza Kamil Jasieński.

pj/mg

Czytaj także

Kasia Bosacka: wieczerza wigilijna to najzdrowsza z kolacji

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2016 11:32
- Kolacja wigilijna to jedna z najlżejszych kolacji w roku. Wtedy na stole nie ma ani grama wieprza, ani grama bekonu czy smalcu, a mąka tylko w pierogach - mówi dziennikarka kulinarna, ambasadorka polskiej kuchni, promująca zdrowe polskie gotowanie.
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Zapach świąt" - przepisy i DIY blogerów kulinarnych

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2017 19:00
Jeszcze kilka lat temu, aby dotrzeć do czytelnika, wielu autorów publikowało swojej przepisy w internecie. Obecnie możemy zauważyć odwrotny trend. Coraz więcej popularnych blogerów kulinarnych wydaje indywidualne lub zbiorowe książki kucharskie.
rozwiń zwiń