Liverpool - światowa stolica popu The Beatles, FC Liverpool i plaże. W naszym cyklu podróżniczym zabieramy Was na wycieczkę do światowej stolicy popu. Zobacz więcej na temat: Czwórka podróże Podróże z Czwórką Wielka Brytania
Dzięki rachunkom Jagiellonów można gotować jak w średniowieczu Małgorzata Krasna-Korycińska dużo czasu spędza w kuchni, bada zwyczaje kulinarne z dawnych lat. Zaczęła od wczesnego średniowiecza. Zobacz więcej na temat: Czwórka średniowiecze
Na wakacjach all inclusive możesz przytyć nawet 3 kilo Wakacje all inclusive i urlop nad morzem to najwięksi wrogowie szczupłej sylwetki. Co latem jeść, żeby nie przytyć - radzi dietetyczka, Magda Ochnio. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety zdrowie
Polskie smaki z europejskim certyfikatem Smakowicie zapowiada się poniedziałkowy lunch, podczas którego zaserwujemy Wam polskie produkty regionalne chronione prawem Unii Europejskiej. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia polska Unia Europejska żywność
Festiwal błota, czosnku i malowania krów Plenerowe imprezy masowe nie ograniczają się tylko do koncertów. Na całym świecie odbywają się przeróżne festiwale dedykowane oryginalnym aktywnościom - taplaniu się w błocie, degustacji czosnku albo malowaniu krów. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby
Owsianka doda ci skrzydeł Poprawia pamięć, polepsza koncentrację, przyspiesza przyswajanie wiedzy, daje energię na cały dzień i pysznie smakuje. U nas owsianka w dwóch wersjach: słodkiej i słonej. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety Justyna Dżbik kuchnia wegetariańska zdrowie
Zakwas - początek dobrego chleba Przestaje smakować nam chleb ze sklepu, to pierwsze oznaki tego, że najwyższy czas upiec własne pieczywo. Zobacz więcej na temat: Czwórka śniadanie zdrowie
Wakacyjne gadżety 2013 Masz problem z wilczym apetytem, nie możesz oderwać się od telefonu? Schowaj swoje nałogi w sejfie i ćwicz silną wolę. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kuba Marcinowicz technologie
Meksyk w Meksyku i pyszne guacamole W Stanach Zjednoczonych sprzedaje się więcej meksykańskiej salsy niż ketchupu, w Polsce też smaki Meksyku cieszą się dużym powodzeniem, ale tylko u nas Agnieszka Kręglicka radzi jak zrobić perfekcyjne guacamole. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia meksykańska Meksyk podróże Podróże z Czwórką
Robimy chłodnik Na Bałkanach tarator, w Hiszpanii gazpacho, u nas chłodnik litewski. Zupy podawane na zimno to najlepsze danie na gorące dni. Zobacz więcej na temat: chłodnik Czwórka przepisy kulinarne zupy
Jedzenie - jego wygląd ma znaczenie W Ćmielowie trwają warsztaty Art Food. Studenci ze School of Form i Royal College of Art uczą się projektowania i samodzielnie wykonują naczynia, które po zakończeniu projektu będzie można oglądać na wystawach w Polsce i Wielkiej Brytanii. Zobacz więcej na temat: Czwórka
Aïoli najlepiej smakuje w Nicei Mówią, że to "czosnkowy majonez", co jednak nie oddaje w pełni smaku aïoli. Jak zrobić ten francuski sos, radzi Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia francuska podróże Podróże z Czwórką
Ugotuj coś z dobrej literatury Bogusław Deptuła nie wierzy w to, że nie umiemy gotować. Swoim zbiorem felietonów "Literatura od kuchni" ma nadzieję zachęcić i do czytania, i do gotowania. Zobacz więcej na temat: Czwórka literatura
Schab z bakaliami w sosie z żurawiny i wina Odrobina słodyczy z rodzynek i orzechów oraz kieliszek wina potrafią odmienić dobrze znany schab, bo schab to nie tylko tradycyjny schabowy. Zobacz więcej na temat: gotowanie owoce pieczeń przyprawy wątróbka
Lunch i warsztaty kulinarne z Jonathanem Phangiem Konkurs zakończony. Zobacz więcej na temat: Czwórka konkurs lunch
Odkrywamy hit sezonu! W tym roku wakacyjnym hitem może być laptop z wbudowana kuchenką indukcyjną. Z zewnątrz wygląda jak laptop o dosyć nietypowym wzornictwie. Prawdziwa niespodzianka czeka na nas po podniesieniu pokrywy. Zobacz więcej na temat: Czwórka technika
Gościnność w różnych częściach świata Jak się gościmy w różnych częściach świata. Kto zaprosi nas do domu, a kto zaproponuje spotkanie w knajpie? O tradycjach i gościnności porozmawiamy w niedzielnym Bed & Breakfast". Zobacz więcej na temat: Czwórka KULTURA tradycja
Małgorzata Raducha Naczelna mistrzyni kulinarna w redakcji! Zobacz więcej na temat: Jacek Fedorowicz mieszkanie piecza Rumunia