Rogaliki nie tylko na śniadanie Rogaliki nadziewane serem z bakaliami można podać jako deser, ale i jako dodatek do śniadania. Można je też podjadać między posiłkami. Nadają się do tego doskonale. Zobacz więcej na temat: ciasto francuskie desery przyprawy rogaliki śniadanie
Wino i piwo ukryte w obiedzie Alkohole są doskonałym dodatkiem do potraw nie tylko jako trunki, także jako przyprawy, kiedy doskonale wydobywają ukryte smaczki. Doskonale pasują np. do korzennej karkówki w sosie miodowo-piwnym. Zobacz więcej na temat: karkówka obiad owoce pieczeń przyprawy święta
Domowa szynka na zimno Pieczoną szynkę nie zawsze trzeba podawać na zimno. Jest to mięso także doskonałe do delektowanie się nim na zimno np. z ćwikłą, której na święta nie może zabraknąć. Zobacz więcej na temat: ćwikła pieczeń przyprawy szynk szynka
Francja stawia na lokalne Początkowo budynek rzeźni, następnie kostnicy, dziś – paryskie centrum kultury. To tu nagrodzono najlepsze francuskie książki kulinarne roku. Zobacz więcej na temat: Francja dzieci gotowanie owoce morza krewetki KSIĄŻKA
Schab z bakaliami w sosie z żurawiny i wina Odrobina słodyczy z rodzynek i orzechów oraz kieliszek wina potrafią odmienić dobrze znany schab, bo schab to nie tylko tradycyjny schabowy. Zobacz więcej na temat: Boże Narodzenie gotowanie owoce pieczeń przyprawy wątróbka
Piernikowy zapach Świąt Przepis na świątecznie pierniki jest wyjątkowo prosty. Dodatkowo po zagnieceniu ciasta będziemy mieli też trochę czasu na lenistwo, bo musi ono leżakować dobę w lodówce. Zobacz więcej na temat: Boże Narodzenie ciasta pierniczki pierniki przyprawy tradycja
Polska kuchnia się sprzedaje – Kuchnia myśliwska albo przyrządzanie mięs, to jest w polskiej kuchni szalenie interesujące – powiedział André L. Cointreau, właściciel słynnej Akademii Kulinarnej „Le Cordon Bleu”. Zobacz więcej na temat: Marek Brzeziński POLSKA gotowanie kuchnia francuska boks desery KSIĄŻKA
Im dłużej znasz, tym słabiej Osoby pozostające w długotrwałym związku nie znają kulinarnych upodobań partnerów – alarmują naukowcy. Zobacz więcej na temat: psychologia Stany Zjednoczone Szwajcaria
Szef kuchni symbolem ekskluzywnego smaku Wyniki ankiety "Piramida dobrego smaku Polaków" odzwierciedlają zmiany w naszym podejściu do kwestii luksusu i ekskluzywności - zdradzają autorki. Zobacz więcej na temat: piramidy gotowanie
Jazz i kulinaria Solone orzeszki, margaryna, dwa (rydze) na maśle oto jazzowe śniadanie. Co na drugie? Zobacz więcej na temat: Janusz Jabłoński Jazz śniadanie
Jazz i kulinaria Solone orzeszki, margaryna, dwa (rydze) na maśle oto jazzowe śniadanie. Co na drugie? Zobacz więcej na temat: Janusz Jabłoński Jazz śniadanie
Kulinarni killerzy ze Śląska dali popis umiejętności Dania z kaczki, gęsi, czy sarny, zupa z dyni i pokrzyw oraz deser z rabarbaru znalazły się wśród najlepszych potraw Festiwalu "Śląskie Smaki", którego piątą edycję zorganizowano w Złotym Potoku na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Zobacz więcej na temat: Dania desery hotel śląskie tarta zupa z dyni
"Gotuję bo lubię" W sieci można znaleźć wiele blogów kulinarnych. Gotowanie i chwalenie się swoimi umiejętnościami jest popularne także w Polsce. Zajrzymy do kuchni kilku polskich blogerów kulinarnych. Zobacz więcej na temat: gotowanie POLSKA
Zapach poranka W audycji kilka ciekawych przepisów kulinarnych na karnawałowe przyjęcia, między innymi na tatara o smaku orientalnym i sałatkę z karczochami. Zobacz więcej na temat: gotowanie przepisy kulinarne sałatki tatar
Kręte ścieżki ludzkiego podniebienia Książka Bryana Bruce'a "Historia smaku" wiedzie nas po krętych ścieżkach ludzkiego podniebienia, jego gustach i zaskakujących wyborach. Rozmowa z autorem już dziś, po 21.00. Do usłyszenia! Zobacz więcej na temat: Jerzy Sosnowski kawa podróże przyprawy
Zagadkowa Niedziela Zagadkowa Niedziela o kuchni i dobrym gotowaniu, zapachach, smakołykach i jedzeniu... Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie