X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Eliza Mórawska: był czas, że na bloga poświęcałam 7-8 godzin dziennie

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2012 13:43
Eliza Mórawska bloga założyła, żeby poćwiczyć fotografię, dziś jest jedną z najbardziej znanych polskich blogerek kulinarnych, a przed chwilą wydała swoja pierwszą książkę "White Plate. Słodkie".
Audio
  • Eliza Mórawska opowiada o swoim blogu, książce i pasji, jaką jest kuchnia

Blogerka, w internecie rozpoznawana jako Liska, swoją stronę internetową założyła w 2006 roku. Ale pasją kulinarną zaraziła się dużo wcześniej.

- Jak miałam kilkanaście lat, może 10, może 12, to były ciężkie czasy, ale w sklepie pojawiły się bakalie. Codziennie, gdy wracałam ze szkoły kupowałam sobie paczuszkę i piekłam murzynka, który był totalnym zakalcem - wyznaje Liska na antenie Czwórki.

W kuchni do gotowania zachęcała Elizę ją babcia, mama się trochę denerwowała, że przyszła blogerka zużyła jej wszystkie jajka albo mąkę, poprzestawiała wszystko w szafkach.

Bloga White Plate założyła już jako dorosła kobieta. - Zaczęłam pisać bloga w 2006 roku, jak nie było szału blogowego. Inspirowały mnie blogi zagraniczne, inspirowała mnie fotografia. Stwierdziłam że założę bloga, żeby sobie potrenować - mówi Liska. - Gdy pojawili się czytelnicy zmobilizowałam się do tego, by pisać systematycznie. Potem połknęłam bakcyla i zdecydowałam "dobra, robię to" - dodaje.

Autorka przyznaje, że był czas kiedy na bloga poświęcała 7-8 godzin dziennie, zasypiała zastanawiając się, co jutro opublikuje. Nie bez znaczenia były tu też motywujące listy od czytelników.

Kilka dni temu premierę miała pierwsza książka blogerki "White Plate. Słodkie" - w środku znajdziemy 5 rozdziałów - wiosna, lato, jesień, miłość i zima - skąd taki wybór tytułów dowiesz się słuchając załączonej audycji Kasiu Dydo i Kuby Kukli "Stacja Kultura". Eliza Mórawska opowiedziała też o najlepszym przepisie, na taki jesienny dzień, jak dziś.
(pj)

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Angielskie jedzenie nie musi być obrzydliwe

Ostatnia aktualizacja: 27.07.2012 10:37
Kuchnia brytyjska nie kojarzy nam się najlepiej, ale przecież to na Wyspach gotują Jamie Oliver, Gordon Ramsay i Nigella Lawson. Tam można zjeść smacznie i zdrowo!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Letnie smaki zamknięte w słoikach

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2012 11:47
Maliny, wiśnie, truskawki, śliwki i morele. O tym, że wszystkie warto wpakować do słoika mówimy w "Lecie z Radiem".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Desery i wino prawdziwą miłością Pani Bovary?

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2012 19:30
Jakie znaczenie miała kuchnia i doznania smakowe w awansie społecznym bohaterki Gustave Flaubert?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jest kuchnia, która zaskoczyła nawet Jamiego Olivera

Ostatnia aktualizacja: 22.10.2012 21:16
W swojej najnowsze książce znany kucharz połączył gotowanie z podróżowaniem i przygodą. - I okazało się, że są kraje, które mogą jeszcze kulinarnie go zaskoczyć – zdradziła w Jedynce Maria Brzozowska, tłumaczka "Kulinarnych wypraw Jamiego”.
rozwiń zwiń