Polskie Radio Dzieciom

Chleb nasz powszedni

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2019 23:55
Większość z nas lubi pachnący, i chrupiący chleb. Dlaczego ten wypiekany samodzielnie w domu różni się od tego kupowanego w dużych sklepach? Od czego zacząć swoją przygodę z wypiekaniem domowego pieczywa?
Audio
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: pixabay/CC0

Z Teresą Klukowską z Pracowni Pieczywa "Santa Teresa" oraz Małgorzatą Smolak z "Piekarni Soplicowo" rozmawiała Agata Puścikowska.

Data emisji: 30.01.2019

Więcej audycji z cyklu Strefa Rodzica w Polskim Radiu Dzieciom

Zobacz także
Czytaj także

O kreatywnym opowiadaniu bajek

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2018 23:55
Jak zacząć opowiadać dzieciom historie, które samemu się wymyśliło? Gdzie szukać inspiracji i jak unikać wpadania w nowe, własne schematy?
rozwiń zwiń
Czytaj także

Masło czy margaryna?

Ostatnia aktualizacja: 08.01.2019 23:59
Smarować chleb masłem czy margaryną? Istnieje na ten temat wiele kontrowersji i mitów. Pomogą je obalić goście audycji.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Co jest najważniejsze w byciu dobrym ojcem?

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2019 19:11
Często mówi się, że córeczkom bliżej do matek, a synom do ojców. Jak się okazuje – nic bardziej mylnego. Jak być dobrym ojcem i nie zwariować od nadmiaru stereotypów i oczekiwań ze strony społeczeństwa?
rozwiń zwiń