Dzień Pizzy: danie na śniadanie, obiad i imprezę Smakosze twierdzą, że z pizzą jest jak z zespołem rockowym: liczy się doskonały skład i wyśmienite kawałki. - To danie uniwersalne i uzależniające. Jak się zacznie, trudno skończyć - śmieje się Francesco Pisani. Zobacz więcej na temat: Czwórka Patryk Kuniszewicz STYL ŻYCIA pizza kuchnia włoska hobby
Karnawałowe obżarstwo. Czy pójdzie nam w boczki? Faworki, chruściki i pączki, to główni bohaterowie wśród przepysznych wypieków na karnawałowym stole. - Zajadajmy się do woli, a zbędne kalorie zrzucimy w poście - zachęca Izabella Byczewska, z Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Zobacz więcej na temat: STYL ŻYCIA zdrowie i dieta wypieki Małgorzata Raducha
Z czego składa się prawdziwy hummus? Kilka lat temu hummus zaczął robić furorę w polskiej kuchni. Powstają hummus bary oraz robimy go w domu w przeróżnych odsłonach. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia STYL ŻYCIA Trójka przyprawy ciecierzyca
"Gjelina: Cooking from Venice, California" - kultowa książka kucharska Przepisy kulinarne zawarte w książce "Gjelina: Cooking from Venice, California" to menu inspirowane posiłkami serwowanymi w kalifornijskiej restauracji Gjelina. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kultowe książki kucharskie Kamila Dębczak Michał Piwowarek STYL ŻYCIA
Hetfield, kuchnie świata i PIT-y. Od muzyki do finansów W programie zajrzymy do najlepszych kuchni świata, sprawdzimy, co słychać w kulturze i dowiemy się, jakie zmiany czekają w tym roku podatników. Zobacz więcej na temat: Czwórka Rock muzyka rozrywkowa
Zero waste w kuchni z Jagną Niedzielską Marnowanie żywności stanowi ogromny społeczny problem. Jak z tym walczyć podpowiada w swojej książce Jagna Niedzielska. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta Kamil Jasieński ekologia STYL ŻYCIA
Kolendra – sposób na urozmaicenie wielu dań Kolendra wzbogaca swoim aromatem smak licznych potraw. Świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs i sałatek. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia STYL ŻYCIA Trójka zupy przyprawy rosół
Wystrzałowe wyzwanie karnawałowe – Co Państwo powiedzą na ośmiornicę? Wbrew pozorom, nie ma z nią tak dużo roboty – mówi Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia STYL ŻYCIA Trójka zupy przyprawy rosół
Co by jadł Mały Książę? Może pączki z różą? - "Mały Książę" to na pewno bardzo ważna książka, którą każdy powinien przeczytać i jestem za tym, żeby ją czytać - mówi Maja Margasińska, znawczyni literatury. - Co ciekawe żaden z bohaterów książek Antoine'a de Saint-Exupéry'ego nie je - dodaje. Zobacz więcej na temat: Czwórka Beata Kwiatkowska KSIĄŻKA jedzenie
Melba brzoskwiniowa Melba to deser przygotowywany ze świeżych brzoskwiń, lodów waniliowych i słodzonego przecieru truskawkowego lub malinowego. Przepis opracowano na cześć australijskiej śpiewaczki Nellie Melby. Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM gotowanie dzieci kuchnia edukacja
Ile chemii znajduje się w naszym jedzeniu? Z raportu NIK wynika, że dużo za dużo. Jak się okazuje przeciętny Polak zjada aż dwa kilogramy sztucznych dodatków w ciągu roku. Zobacz więcej na temat: Czwórka STYL ŻYCIA Piotr Firan zdrowie dieta Dominika Klimek
Zupa pomidorowa w azjatyckiej wersji Zupa pomidorowa – klasyk, a jednocześnie doskonała baza do kulinarnych eksperymentów. Swoje nowem spojrzenie na "pomidorówkę" przedstawiła Jolanta Naklicka-Kleser z Pracowni Smaku. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia STYL ŻYCIA Trójka zupy pomidory
"Nauka w kuchni". Od prehistorii do jedzenia astronautów - Nie potrafię opowiadać bez odniesień do historii czy kultury. Najbardziej zależało mi na tym, by pokazać, jak w jedzeniu można oglądać naukę i jak przez naukę można mówić o kuchni - mówił Michał Kuźmiński, autor książki "Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej". Zobacz więcej na temat: Czwórka KSIĄŻKA Kamil Jasieński kuchnia NAUKA
Pulpeciki z dorsza w sosie pomidorowym Delikatne, miękkie i pyszne pulpeciki z dorsza w sosie pomidorowym. Łatwe do przyrządzenia i oczywiście pyszne. Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM gotowanie dzieci
Imprezowe menu - szybka sałatka czy pełny obiad? Koreczki, kanapeczki, sałatka jarzynowa - jak przygotować się na przyjęcie gości, co podać i jak zrobić to szybko i zdrowo, mówiła w Czwórce Agnieszka Mielczarek współautorka książki Tuba Smaku, prowadząca kanał "Jedz inaczej" na YT. Zobacz więcej na temat: Czwórka zabawa gotowanie STYL ŻYCIA
Jak zrzucić zbędne kilogramy po Świętach? Po świątecznym szaleństwie kulinarnym z pewnością niejednemu z nas coś zalega wciąż w lodówce. Po takiej ilości jedzenia przydałaby się delikatna, regulująca dieta, a dodatkowo sposób na to, co zrobić z tym, co nam zostało. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia STYL ŻYCIA Trójka dieta
Kultowe książki kucharskie. "Sztuka fermentacji" to biblia kiszenia - Moda na kiszonki w Polsce trwa cały czas - mówi Michał Kępiński, kucharz. - Dziś możemy mówić o modzie na fermentowanie produktów, których do tej pory nie kisiliśmy - dodaje. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kultowe książki kucharskie Kamil Jasieński Michał Piwowarek kuchnia polska
Tort kanapkowy Pomysł na taki tort na słono pochodzi ze Szwecji, jest tam bardzo popularny i przygotowuje się go często na .. wieczór sylwestrowy. Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM gotowanie dzieci Szwecja tort