X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Poznając kuchnie świata - podróże kierowane smakiem

Ostatnia aktualizacja: 04.09.2017 18:05
- Gdy podróżuję, coraz częściej do różnych krajów prowadzą mnie ich kulinaria - opowiada w Czwórce Marta Gawrychowska, podróżniczka i autorka bloga "Podróże od kuchni". 
Audio
  • Blogerka Marta Gawrychowska opisuje swoje kulinarne podróże (Dajesz radę/Czwórka)
Czy podniebienie może być dobrym przewodnikiem w podróżach po świecie? (zdjęcie ilustracyjne)
Czy podniebienie może być dobrym przewodnikiem w podróżach po świecie? (zdjęcie ilustracyjne)Foto: Africa Studio/Shutterstock.com

Marta Gawrychowska Są takie kraje jak Francja czy Belgia, gdzie lepiej zje się w restauracji. Natomiast do Azji w dużej mierze jedzie się po to, żeby spróbować jedzenia ulicznego

Połączenie jedzenia i zwiedzania różnych zakątków świata to dziś pomysł na życie Marty Gawrychowskiej. - Są takie kraje, które nie kojarzą mi się z jedzeniem. Mają za to inne atuty - mówi zaproszona blogerka. - Są jednak takie, których wspomnienie od razu nasuwa mi konkretne smaki i potrawy - dodaje Marta Gawrychowska.

Swojego bloga podróżniczka prowadzi nie tylko po to, żeby nie zapomnieć o fantastycznych ludziach, których poznała, i miejscach, które udało się jej zobaczyć, ale także po to, aby z czytelnikami dzielić się opisami tradycyjnych potraw, które miała okazję skosztować. - Jeśli chcemy spróbować oryginalnej kuchni, to najlepiej udać się do sprawdzonej restauracji, którą polecają lokalsi - przekonuje Marta Gawrychowska.

Sprawdź też:
wulkan jezioro człowiek 1200x660.jpg
Z pasji odkrywania - wyprawy na szczyty wulkanów

Jakie przysmaki można zjeść na Seszelach, czym zaskoczyła ją kuchnia Mołdawii, czy jedzenie na Białorusi jest tanie oraz z czym, jeśli nie z pizzą, kojarzą się jej Włochy - więcej o tym w nagraniu audycji.

Ponadto w "Dajesz radę" kucharz i kulinarny ekspert Grzegorz Łapanowski opowiada o najdroższych potrawach świata.

Marta Gawrychowska Anna Hardej w Czwórce/fot. Czwórka Marta Gawrychowska Anna Hardej w Czwórce/fot. Czwórka

***

Tytuł audycji: Dajesz radę

Prowadzi: Anna Hardej

Gość: Marta Gawrychowska (podróżniczka i autorka bloga "Podróże od kuchni")

Data emisji: 4.09.2017

Godzina emisji: 14.07

jsz/jp

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Katowice - miasto, które brzmi i dobrze wygląda

Ostatnia aktualizacja: 26.08.2017 18:40
Kulturalne serce Śląska bije na terenie dawnej KWK Katowice. - Mamy tu Strefę Kultury, która jest ewenementem na skalę światową. Należą do niej m.in. nowoczesne Muzeum Śląskie, ikona polskiej architektury, czyli Spodek oraz projekt akustyczny Tomasza Koniora - siędziba NOSPR - wymienia Piotr Fuglewicz z grupy "Śląsk jest śliczny".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Gruzja to nie tylko królestwo smaków

Ostatnia aktualizacja: 31.08.2017 18:58
- Gruzja to kraj o bogatej historii i kulturze. Każdy Gruzin powie, że serce Gruzji bije w jego domu przy rodzinnym stole, kiedy zaprosi cię w gości - mówi reporter Grzegorz Kapla.
rozwiń zwiń