X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Tuba Smaku. Kulinarna kooperatywa Pascala Brodnickiego

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2018 10:51
Kanał jest miejscem, które łączy kilka niezależnych projektów kulinarnych. Autorzy stworzyli sześć kanałów o różnorodnej tematyce, które dzięki Tubie przeplatają się w jednym miejscu w sieci.
Audio
  • Kanał, którego oglądanie sprawi, że zgłodniejesz (Pierwsze słyszę/Czwórka)
Tomasz Czudowski i Pascal Brodnicki w studiu
Tomasz Czudowski i Pascal Brodnicki w studiuFoto: Czwórka

tragiczni pierwsze słyszę 1200.JPG
"Tragiczni". Pierwszy polski dokument o ostrokolarzach

- W miarę rozrastania się kanału dostawaliśmy coraz więcej próśb o publikowanie kolejnych przepisów. To skłoniło nas do zachęcania naszych przyjaciół, również pasjonatów kuchni do otwierania własnych kulinarnych kanałów. Z połączenia tych projektów powstała Tuba Smaku - opowiadał Tomasz Czudowski.

- Na kanale możemy znaleźć dużo podstawowych przepisów, które mogą wykorzystać osoby, dopiero zaczynające swoją przygodę z gotowaniem. Dużą rolę w tworzeniu naszego kanału odgrywają widzowie, którzy często podpowiadają nam jakich przepisów szukają. Znajdują się wśród nich także osoby poszukujące bardziej wyrafinowanej kuchni - mówił Pascal Brodnicki.

Czego dotyczą kanały, które składają się na Tubę Smaku? Jaki efekt daje połączenie zupełnie odmiennej filozofii gotowania i czy taki pomysł przypadł do gustu internautom? Więcej na ten temat w nagraniu rozmowy.

***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzi: Kamil Jasieński

Goście: Pascal Brodnicki (kucharz, dziennikarz kulinarny), Tomasz Czudowski (współtwórca Tuby Smaku)

Data emisji: 20.02.2018

Godzina emisji: 8.15

ac/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Street food - to nie tylko burgery i frytki

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2016 11:56
- W Europie Zachodniej i USA food trucki są pełnoprawnym elementem sceny gastronomicznej. W Polsce wciąż jest to traktowane jako ciekawostka - mówi Michał Skoczek czyli Żorż Ponimirski, autor bloga Street Food Polska.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Maciej Blatkiewicz. Trendy w polskiej gastronomii

Ostatnia aktualizacja: 31.05.2017 14:22
Na co dzień odwiedza restauracje, kawiarnie i opowiada o tym, co go w nich spotkało, lubi kuchnię azjatycką i dobre mięso, swego czasu przygotował ranking najlepszych burgerowni w Poznaniu. Maciej Blatkiewicz opowiadał w Czwórce m.in. o kulinarnych trendach w polskich resatauracjach jeszcze w tym roku.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Chcesz się najeść? Pałaszuj to, co kaloryczne!

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2017 15:15
-To, co proponujemy, to wbrew pozorom zdrowe jedzenie. Bardzo zwracamy uwagę na to, jakie produkty kupujemy. Chodzi o to, żeby miały jak najkrótszy skład - mówili w Czwórce Anita Kilian i Piotr Kuźniewicz, autorzy bloga kulinarnego "Stonerchef".  
rozwiń zwiń

Czytaj także

Michał Korkosz: fotografię kulinarną trzeba kochać

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2017 11:19
Swojego bloga prowadzi od niespełna roku. O materiałach, jakie na nim zamieszcza mówi: "zbiór hedonistycznych, bardzo rozkosznych, ale też zdrowych i lekkich przepisów kulinarnych". Jako pierwszy w historii magazynu Saveaur zdobył dwie statuetki za najlepsze zdjęcie kulinarne.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Superfoods - superbohaterowie wśród posiłków

Ostatnia aktualizacja: 14.11.2017 18:25
Najmodniejszym jedzeniem promowanym w ogólnoświatowych mediach są tzw. "superfoods", które nie dość, że dobrze smakują, to zawierają najcenniejsze składniki i minerały pomagające utrzymać nas w dobrym zdrowiu. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Boskie uniesienia w kulinarnej opowieści Malki Kafki

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2018 13:00
Zwykło się mówić, że nie ocenia się książki po okładce, ale w tym przypadku ta formuła w ogóle się nie sprawdza. Okładka książki "God Food. Boska kuchnia Malki Kafki" robi wrażenie i sporo mówi o tym, co znajdziemy w środku.
rozwiń zwiń