Tuba Smaku. Kulinarna kooperatywa Pascala Brodnickiego

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2018 10:51
Kanał jest miejscem, które łączy kilka niezależnych projektów kulinarnych. Autorzy stworzyli sześć kanałów o różnorodnej tematyce, które dzięki Tubie przeplatają się w jednym miejscu w sieci.
Audio
  • Kanał, którego oglądanie sprawi, że zgłodniejesz (Pierwsze słyszę/Czwórka)
Tomasz Czudowski i Pascal Brodnicki w studiu
Tomasz Czudowski i Pascal Brodnicki w studiuFoto: Czwórka

tragiczni pierwsze słyszę 1200.JPG
"Tragiczni". Pierwszy polski dokument o ostrokolarzach

- W miarę rozrastania się kanału dostawaliśmy coraz więcej próśb o publikowanie kolejnych przepisów. To skłoniło nas do zachęcania naszych przyjaciół, również pasjonatów kuchni do otwierania własnych kulinarnych kanałów. Z połączenia tych projektów powstała Tuba Smaku - opowiadał Tomasz Czudowski.

- Na kanale możemy znaleźć dużo podstawowych przepisów, które mogą wykorzystać osoby, dopiero zaczynające swoją przygodę z gotowaniem. Dużą rolę w tworzeniu naszego kanału odgrywają widzowie, którzy często podpowiadają nam jakich przepisów szukają. Znajdują się wśród nich także osoby poszukujące bardziej wyrafinowanej kuchni - mówił Pascal Brodnicki.

Czego dotyczą kanały, które składają się na Tubę Smaku? Jaki efekt daje połączenie zupełnie odmiennej filozofii gotowania i czy taki pomysł przypadł do gustu internautom? Więcej na ten temat w nagraniu rozmowy.

***

Tytuł audycji: Pierwsze słyszę

Prowadzi: Kamil Jasieński

Goście: Pascal Brodnicki (kucharz, dziennikarz kulinarny), Tomasz Czudowski (współtwórca Tuby Smaku)

Data emisji: 20.02.2018

Godzina emisji: 8.15

ac/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Street food - to nie tylko burgery i frytki

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2016 11:56
- W Europie Zachodniej i USA food trucki są pełnoprawnym elementem sceny gastronomicznej. W Polsce wciąż jest to traktowane jako ciekawostka - mówi Michał Skoczek czyli Żorż Ponimirski, autor bloga Street Food Polska.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Maciej Blatkiewicz. Trendy w polskiej gastronomii

Ostatnia aktualizacja: 31.05.2017 14:22
Na co dzień odwiedza restauracje, kawiarnie i opowiada o tym, co go w nich spotkało, lubi kuchnię azjatycką i dobre mięso, swego czasu przygotował ranking najlepszych burgerowni w Poznaniu. Maciej Blatkiewicz opowiadał w Czwórce m.in. o kulinarnych trendach w polskich resatauracjach jeszcze w tym roku.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Chcesz się najeść? Pałaszuj to, co kaloryczne!

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2017 15:15
-To, co proponujemy, to wbrew pozorom zdrowe jedzenie. Bardzo zwracamy uwagę na to, jakie produkty kupujemy. Chodzi o to, żeby miały jak najkrótszy skład - mówili w Czwórce Anita Kilian i Piotr Kuźniewicz, autorzy bloga kulinarnego "Stonerchef".  
rozwiń zwiń

Czytaj także

Michał Korkosz: fotografię kulinarną trzeba kochać

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2017 11:19
Swojego bloga prowadzi od niespełna roku. O materiałach, jakie na nim zamieszcza mówi: "zbiór hedonistycznych, bardzo rozkosznych, ale też zdrowych i lekkich przepisów kulinarnych". Jako pierwszy w historii magazynu Saveaur zdobył dwie statuetki za najlepsze zdjęcie kulinarne.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Superfoods - superbohaterowie wśród posiłków

Ostatnia aktualizacja: 14.11.2017 18:25
Najmodniejszym jedzeniem promowanym w ogólnoświatowych mediach są tzw. "superfoods", które nie dość, że dobrze smakują, to zawierają najcenniejsze składniki i minerały pomagające utrzymać nas w dobrym zdrowiu. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Boskie uniesienia w kulinarnej opowieści Malki Kafki

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2018 13:00
Zwykło się mówić, że nie ocenia się książki po okładce, ale w tym przypadku ta formuła w ogóle się nie sprawdza. Okładka książki "God Food. Boska kuchnia Malki Kafki" robi wrażenie i sporo mówi o tym, co znajdziemy w środku.
rozwiń zwiń