X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

"Tradycje kulinarne się zmieniają, ale wciąż łączą nas przy stole"

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2018 13:51
- Kultura jedzenia oznacza szacunek. Do produktu, przygotowania posiłku i jedzenia. Nawet jeśli mamy tylko dziesięć minut przerwy postarajmy się, żeby zjeść w spokoju ciesząc się smakiem - mówiła Dominika Wójciak autorka książki "Prosto, pysznie, do pudełka".
Audio
  • Dominika Wójciak o tym, jak przygotować zdrowy i smaczny lunchbox (Stacja kultura/Czwórka)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock/Rawpixel.com

marchew jedzenie warzywa 1200.jpg
Raw food. Podgrzewaj tylko do 48 stopni

Większość jej życia krąży wokół jedzenia. Na warsztatach, które prowadzi, opowiada Polakom o zdrowych zamiennikach codziennych posiłków. - Wbrew pozorom Polacy są bardzo ciekawi alternatywy dla posiłków, które znajdą z rodzinnych stołów. Lubią próbować nowości, eksperymentować w kuchni. Ludzie, którzy przychodzą na moje warsztaty nie traktują jedzenia tylko jako środka zaspokojenia głodu. Szukają czegoś więcej - opowiadała w studiu Czwórki. - Dla mnie jedzenie oznacza budowanie relacji, wyraz bliskości. Nie wyobrażam sobie rodziny, która nie je razem - dodawała.

Jak przez lata zmieniały się nasze nawyki kulinarne? Czy w kuchni wciąż ważna jest dla nas tradycja? Jak przygotować danie, które będzie proste w przygotowaniu, zrobione z dostępnych produktów i nada się na drugie śniadanie? O tym w nagraniu audycji. 

***

Tytuł audycji: Stacja Kultura

Prowadzi: Kasia Dydo

Gość: Dominika Wójciak (blogerka, autorka książek kulinarnych m.in. "Prosto, pysznie, do pudełka")

Data emisji: 9.05.2018

Godzina emisji: 10.15

ac/kd

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Superżywność. Moda czy przepis na długie życie?

Ostatnia aktualizacja: 15.03.2017 11:50
Ostatnio modny stał się termin superfood. Chodzi o superżywność - produkty, które mają odmładzać nasz organizm i uchronić nas przed rakiem, cukrzycą, udarami czy chorobami serca.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Magdalena Hajkiewicz: chcesz schudnąć? Zmień myślenie!

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2018 14:44
Badania pokazują, że jedynie co piątej osobie udaje się utrzymać wagę w okresie 6-8 miesięcy po zakończeniu diety. Jak w takim razie ożywiać się z głową i bez efektu jo-jo? 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Nie musisz wydawać fortuny, aby wyglądać pięknie i zdrowo

Ostatnia aktualizacja: 05.05.2018 13:30
Wszystko, czego potrzebujemy mamy w na wyciągnięcie ręki na przykład w naszej lodówce. Możemy zrobić domową maseczkę z ogórka, bazylii, mięty czy pietruszki - możliwości jest mnóstwo. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zamień kosmetyki na zdrowe koktajle i poczuj różnicę

Ostatnia aktualizacja: 07.05.2018 15:31
Autorka książki "Soki i koktajle w minutę" Agata Ziemnicka-Łaska znalazła odpowiedź na to, jak ekspresowo zaspokoić potrzeby naszego organizmu i sprawić, że będziemy lepiej się czuć i wyglądać. 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Raw food. Podgrzewaj tylko do 48 stopni

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2018 10:26
- Przy stosowaniu diety raw food dostarczamy sobie bombę witami, mikroelementów i wartości odżywczych. 75 procent rzeczy, które jemy powinniśmy jeść na surowo - mówi Karolina Szaciłło. - Pamiętajmy, że to nie jest model odżywiania na cały rok i nie dla każdego - dodaje. 
rozwiń zwiń