Nie musisz wydawać fortuny, aby wyglądać pięknie i zdrowo

Ostatnia aktualizacja: 05.05.2018 13:30
Wszystko, czego potrzebujemy mamy w na wyciągnięcie ręki na przykład w naszej lodówce. Możemy zrobić domową maseczkę z ogórka, bazylii, mięty czy pietruszki - możliwości jest mnóstwo. 
Audio
  • Zdrowa i piękna bez suplementów i kremów? Jolene Hart przekonuje, że to możliwe (Rozbiegani/Czwórka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: pixabay/HoliHo

Autorka "Eat Pretty Every Day. Rób codziennie jedną rzecz, która doda ci blasku" Jolene Hart przekonuje, że wystarczy kilka minut dziennie, żeby widocznie poprawić wygląd swoich włosów i skóry. Czy rady, które proponuje, są dla każdego i przede wszystkim - czy naprawdę są skuteczne? Coacherka przekonuje, że jest to możliwe pod warunkiem, że zmiany, które chcemy wprowadzić, nie będą nagłym szokiem dla naszego organizmu i trybu życia, ale powolną, ale skuteczną przemianą. - Wybierzmy jedną rzecz, którą chcemy zmienić. Stopniowa przemiana może zamienić się w nawyk i tylko wtedy jej skutki będą długofalowe. Sukcesywnie możemy podejmować większe wyzwania sprawdzając, czy sobie z nimi poradzimy i czy naprawdę potrzebujesz tego rodzaju zmian - radziła autorka książki.

Co jeszcze znajdziemy na stronach "Eat Pretty"? Książka jest skonstruowana w taki sposób, aby czytelnik mógł z niej skorzystać niezależnie od tego, czy sięgnie po nią latem, czy w środku zimy. - Autorka zamieściła w niej porady na poszczególne pory roku. Korzystając z sezonowych produktów łatwiej nam zbilansować dietę, a pielęgnację skóry dostosować do zmieniającej się aury - opowiadała dziennikarka Czwórki Justyna Tylczyńska.

Czym "Eat Pretty" wyróżnia się na tle innych poradników o zdrowym żywieniu? Od czego zależy skuteczność stosowanej diety? Czy istnieje przepis, który opisuje jak skutecznie dbać o nasz wygląd i samopoczucie? O tym w nagraniu rozmowy.

***

Tytuł audycji: Rozbiegani

Prowadzi: Karina Terzoni

Materiał przygotowała: Justyna Tylczyńska

Gość: Jolene Hart - była redaktor działu urody w największych czasopismach krajowych i międzynarodowych, coach z certyfikatem Instytutu Zrównoważonego Żywienia, autorka książek o zdrowym żywieniu.

Data emisji: 5.05.2018

Godzina emisji: 10.14

ac

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Przepis na długowieczność. Jak to robią w Japonii?

Ostatnia aktualizacja: 24.02.2017 11:39
Japończycy jedzą tak, aby nasycić się jedynie w 80 procentach, a ich śniadanie to kawał porządnego posiłku. - Jesteśmy tym, co jemy, dlatego Japończycy już od małego uczeni są ważnych zasad zdrowia - tłumaczy w Czwórce Alicja Than, japonistka i restauratorka.     
rozwiń zwiń

Czytaj także

Babcia podpowiada - co i jak jeść, aby zdrowo żyć?

Ostatnia aktualizacja: 31.03.2017 09:00
Jak mawiał autor "Fizjologii smaku" - "powiedz mi, co jesz, a powiem ci, kim jesteś". Jedzenie ma ogromny wpływ na nasze zdrowie, wygląd samopoczucie i energię.
rozwiń zwiń

Czytaj także

"O dobrym jedzeniu. Opowieści z pola, ogrodu i lasu"

Ostatnia aktualizacja: 28.04.2017 10:30
- To jak nasi przodkowie uprawiali rośliny i hodowali zwierzęta miało głęboki sens - mówiła Agata Michalak, autorka książki, której bohaterowie zdecydowali się porzucić etaty w korporacjach i zacząć nowe życie na łonie natury.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Potrawy z łąki i lasu. Jak przyrządzać rośliny?

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2017 18:58
- Ja bez problemu mogę znaleźć kilkadziesiąt gatunków roślin jadalnych niedaleko mojego domu, a mieszkam w centrum Warszawy - przekonuje gospodarza "Czatu Czwórki" Piotra Firana Karol Szurdak, botanik, biolog i technik farmacji.  
rozwiń zwiń

Czytaj także

Cukier - jak pozbyć się słodkiego uzależnienia?

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2018 15:04
Nasze komórki nie wiedzą, że jedzenia jest pod dostatkiem. Działają tak od milionów lat: oszczędzają energię i robią zapasy.
rozwiń zwiń