Foodpairing. Czy istnieje wzór na dobry smak? W czasach, w których wszystko już było, trudno stworzyć coś oryginalnego, co miałoby dobry smak. No chyba, że sięgniemy po foodpairing. Zobacz więcej na temat: Czwórka psychologia rozrywka
„M” jak moździerz Co to jest moździerz? Do czego można go wykorzystać? Zobacz więcej na temat: przyprawy moździerz kuchenny
"Na krzywy ryj", czyli jedzenie ze śmietników Monika Stasiuk to freeganka - je to, co inni wyrzucają do śmieci. Efekty swojej akcji prezentuje razem z kolegą Krzyśkiem w portalu społecznościowym i na kanale "Na krzywy ryj". Zobacz więcej na temat: Czwórka diety ekologia Piotr Firan żywność
„M” jak misz-masz W „Smak na tak” robimy przegląd lodówki. Zobacz więcej na temat: przepisy kulinarne dla dzieci desery
Szlakiem nadmorskich smażalni ryb Tematem przewodnim audycji "Efekt: WOW" będą nadmorskie przysmaki. Co możemy znaleźć w menu restauracji i barów nad Bałtykiem? Zobacz więcej na temat: Bałtyk Czwórka wakacje
Z blogosfery na półki w księgarniach Gościem audycji będzie Magda Cielenga-Wiaterek, autorka popularnego bloga kulinarnego o wdzięcznej nazwie "Zielenina". Zobacz więcej na temat: KSIĄŻKA
Pieczone pierogi W „Smak na tak" zdradzamy przepis na wyśmienite pierogi z serem kozim w wersji pieczonej. Zobacz więcej na temat: pieczone pierogi pierogi pierogi z kozim serem przepisy kulinarne przepisy kulinarne dla dzieci
Restauracje od kuchni. "Wszystko psuje serwis" - Pracodawcy wolą zatrudniać niedoświadczonych pracowników sezonowych. Tymczasem w restauracji liczy się nie tylko smak potraw, ale też wykwalifikowana obsługa - przekonują blogerzy kulinarni i barmani. Zobacz więcej na temat: Czwórka Piotr Firan wakacje
"D" jak dynia Dziś bohaterem audycji będzie wielka, pomarańczowa dynia :) Zobacz więcej na temat: dynia potrawy dla dzieci przepisy kulinarne przepisy kulinarne dla dzieci smak potrawy z dyni
Jak zachować smaki lata na dłużej? Truskawki, maliny, jagody, ogórki i pomidory - to smaki, które bezsprzecznie kojarzą się z wakacjami. Podpowiadamy, co zrobić, by cieszyć się nimi także wtedy, gdy lato przeminie. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kuba Marcinowicz lato owoce wakacje warzywa
Ciemne strony polskiej gastronomii Wszechobecne mrożonki, stary tłuszcz, wielokrotnie podgrzewane ziemniaki i ryż - to tylko niektóre z grzeszków restauratorów. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie
Bezpieczne opalanie? "Nie ma, jest mniejsze zło" W wyniku raka skóry umiera więcej osób niż w wypadkach drogowych. - Promienie UV to kancerogen pierwszej grupy - ostrzega dr Agnieszka Kardynał. Dlaczego w wakacje nie chcemy o tym pamiętać? Zobacz więcej na temat: Czwórka Piotr Firan wakacje zdrowie
Co się dzieje w polskich restauracjach? Tajemnice i ciemne strony naszej rodzimej gastronomii będą tematem piątkowej odsłony audycji "Się mówi". Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia zdrowie
Pomidory z niespodzianką W "Smak na tak" podpowiadamy jak przygotować zdrową i efektowną przekąskę z pomidorów i białego sera. Zobacz więcej na temat: pomidory faszerowane przepisy dla dzieci przepisy kulinarne
„P" jak pieprz O tym jak rośnie pieprz i ile jest jego rodzajów opowie nasza kulinarna ekspertka Olga Głębicka. Zobacz więcej na temat: pieprz przyprawy
"Alfabet ciast". Sprawdź, jak smakują litery Gościem "Dnia Kobiet" była Zofia Różycka, autorka książki "Alfabet ciast". Korzystając z jednego z przepisów dziennikarze Czwórki upiekli gruszkową tartę! Zobacz więcej na temat: ciasta ciasteczka Czwórka Katarzyna Dydo przepisy kulinarne
„O” jak oscypek Nasza kulinarna ekspertka Olga Głębicka opowiada o różnych rodzajach oscypków. Zobacz więcej na temat: przepisy kulinarne oscypek
Grillujemy - bezpiecznie i zdrowo! Podobno jesteśmy najbardziej grillującym narodem na świecie. Robimy to wszędzie, od maja do końca września. Tylko czy wiemy jak? Zobacz więcej na temat: Czwórka grill rozrywka