Kulturalno-kulinarny sobotni poranek Gościem "Tędy po trendy" będzie Monika Brzywczy, redaktor naczelna magazynu "Usta", autorka koncepcji książki "Apetyt na Polskę". Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka gotowanie Kamil Jasieński kulinaria KULTURA
Wytrawny przysmak prosto od... kozy Kozie mleko i ser mają wyrazisty, nieco cierpki smak i aromat, przez co nadają charakter wielu daniom. - Ser można dodać do ravioli albo sałatki z figami - podsuwa pomysły Monika Pęcikiewicz, reżyserka teatralna i właścicielka restauracji Rozbrat 20. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kulinaria nabiał przepisy kulinarne sałatki
Vienio i Marczewska - gotowanie na wizji Gośćmi "Dnia Kobiet" będą raper Vienio i jego życiowa partnerka Adriana Marczewska. Opowiemy też o tym, jak żyją freeganie. Zobacz więcej na temat: Czwórka Karina Terzoni Katarzyna Dydo kulinaria MUZYKA
Przepis na carpaccio i winegret na bazie cytrusów - Ten sos tak "podkręci" smak zwykłej sałaty, że wszyscy będą pytać, czego do niej dodaliśmy - mówi restauratorka Marta Gessler. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia włoska kulinaria przepisy kulinarne sałatki
Liban - góry, morze, dobre jedzenie i mili ludzie Szczyci się najlepszą kuchnią na Bliskim Wschodzie i jest jedynym arabskim krajem, który nie ma pustyni. Do Libanu zaprasza Nidal Bou Habib, który się tam wychował. Zobacz więcej na temat: Bejrut Bliski Wschód Czwórka gotowanie kulinaria Liban Patryk Kuniszewicz podróże Podróże z Czwórką
Literatura kulinarna. Nowości na półce i stole Wiosna to czas książek kucharskich, które zachęcają nas do "pysznego chudnięcia". Ale nie tylko. W Dwójce dokonaliśmy przeglądu nowości kulinarnych. Zobacz więcej na temat: diety książki kuchnia francuska kulinaria KULTURA literatura Łukasz Modelski
Listek listkowi nierówny, czyli uwaga na pestycydy W Polsce i nie tylko można zauważyć, że nastała zdrowa moda na zielone koktajle warzywne i owocowe. Uważajmy jednak na pułapki... Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia włoska kulinaria
Wegański sposób na caprese Sałatka w kolorach włoskiej flagi może cieszyć także tych, którzy unikają produktów pochodzenia zwierzęcego. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia włoska kulinaria
Jak odżywiać się zdrowo i smacznie? Dzień trzeba zacząć od śniadania, a do kawy zawsze należy dodawać mleka. Dziś Światowy Dzień Zdrowia, dlatego radzimy, jak odpowiednio się odżywiać. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety gotowanie Justyna Majchrzak kulinaria zdrowie
Słodkie Święta - czekolada i babeczki W audycji "POT" rozmawialiśmy o tym, jak przygotowywać słodkości, które zawładną sercami (i żołądkami!) naszych najbliższych podczas Świąt i po nich. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby Kuba Marcinowicz kulinaria Wielkanoc
Święta z mnóstwem czekoladowych przysmaków W niedzielę o tym, jak przygotowywać przysmaki, które zawładną sercami (i żołądkami!) naszych najbliższych podczas Świąt. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety hobby Kuba Marcinowicz kulinaria
Przed egzaminami jedz orzechy Jedzenie orzechów pomaga w nauce i poprawia wyniki na egzaminach. Wszystko dlatego, że produkty te zawierają idealną dawkę kwasów tłuszczowych. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria matura NAUKA Patryk Kuniszewicz studenci zdrowie
Makłowicz: dobra kuchnia nie musi być droga Przez żołądek do serca! Zdaniem Roberta Makłowicza skromny studencki budżet spokojnie pozwala na przygotowanie kolacji, która zachwyci ukochaną osobę. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Jan Kruczkowski kuchnia włoska kulinaria Mateusz Tomaszuk studenci telewizja Włochy
Absolutnie niepoważni przepytają Makłowicza Tym razem Mateusz Tomaszuk i Janek Kruczkowski zaprosili do swojego programu Roberta Makłowicza, słynnego kucharza. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Jan Kruczkowski kulinaria Mateusz Tomaszuk rozrywka
Wężymord morduje węże? Wężymord, zdaniem słuchaczy Czwórki, jest "mordercą węży" i ma "obślizgłą twarz". Tymczasem to wcale nie jest prawda. Czym lub kim jest wężymord? Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie kulinaria Numer Raz
Świeże jaja od rolnika? Kupując je łamiesz prawo! - Sadowniczka spod Grójca powiedziała mi, że może sprzedać jabłko, ale gdyby je przekroiła, to będzie mieć kłopot - o prawnych problemach z obrotem żywnością w Polsce opowiadała Dorota Nygren. Zobacz więcej na temat: kulinaria Łukasz Modelski prawo
Anna Starmach z muzeum trafiła do kuchni Miała iść w ślady rodziców - kolekcjonerów obrazów i właścicieli galerii. Jednak rzuciła historię sztuki i wyjechała do francuskiej akademii kulinarnej. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Katarzyna Węsierska kuchnia francuska kulinaria telewizja
Ruszył sezon na food trucki Na błoniach Stadionu Narodowego trwa właśnie zlot "szamowozów". Jadłodajnie na kółkach serwują coraz bardziej wyszukaną kuchnię. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka diety Kamil Jasieński kulinaria moda