Magda Gessler: o tym, co jemy, decydują ludzie bez smaku Gość Jedynki podkreśla, że kucharze są takimi samymi twórcami jak malarze. Ale żeby tworzyć dobre, piękne, nowe smaki potrzebny jest talent. Jedni go mają, inni nie... Zobacz więcej na temat: malarstwo SZTUKA Lublin kolacja
"Lato z Radiem" w Ełku W sobotę gościliśmy w Ełku. Na tych, którzy tam trafili, czeka mnóstwo atrakcji. Balony, skutery wodne i mnóstwo pięknych miejsc do kąpieli i uprawiania sportów wodnych. Zobacz więcej na temat: POLSKA Białystok
Królestwo smaków wprost z sieci Przepisów na ulubiony szarlotkę, tradycyjną pomidorową czy ciągle mało popularne szparagi Polacy coraz chętniej szukają w internecie. Zobacz więcej na temat: Facebook gotowanie internet szarlotka szparagi
Robert Sowa zdradza swoje kulinarne sekrety Mistrz kulinarny zdradza m.in. jak przygotować orzeźwiające koktajle i lekkie dania na upały. Zobacz więcej na temat: koktajl jogurt diety chłodnik bazylia
Zamiast objadać się jajkami wolą czekoladę W czasie Wielkiej Nocy Francuzi biją wszelkie rekordy w jedzeniu czekolady. Zobacz więcej na temat: Francja IAR indyk Marek Brzeziński owoce papryka tarta Wielkanoc
Brytyjczycy wracają do kulinarnych korzeni Na brytyjskie stoły powraca tradycyjna żywność, kiedyś wyparta przez ofertę supermarketów. Teraz i one zaczynają oferować lokalne produkty, dostępne do niedawna tylko w handlu specjalistycznym. Zobacz więcej na temat: Anglia handel marmolada przyprawić tradycja żywność
A najlepsza europejska restauracja to... Słynny kulinarny przewodnik Michelin przyznał tylko jedno nowe trzygwiazdkowe wyróżnienie za ubiegły rok. Otrzymał je szef kuchni i właściciel restauracji w Alpach. Zobacz więcej na temat: agencja ratingowa ciasta IAR podróże tarta
Przystawka z kultury Nowy klub kulinarno-kulturalny i inne nietypowe spotkania ze sztuką. Zobacz więcej na temat: chopin dipy Katarzyna Nowak przystawki tatar z łososia
Jak przyrządzić dietetyczne faworki? Faworki, zwane też chrustami i kreplami, są to chrupkie ciastka o słodkim smaku, w kształcie złożonej kokardki, smażone i posypane cukrem pudrem. Słowem: pyszności! Zobacz więcej na temat: Rozmowy Jedynki faworki ciasta pierniki przyprawy tarta
Buraki i grzyby na salonach Unii Europejskiej Przez ostatnie pół roku w kuchniach unijnych instytucji w Brukseli królowały polskie smaki. Zobacz więcej na temat: Unia Europejska Bruksela POLSKA IAR Francja
Przepisy kulinarne dla fanów Mikołajka i nie tylko Gratka dla miłośników gotowania: dla tych, którzy sami lubią pichcić i dla koneserów kuchni francuskiej. A także dla tych, którzy lubią przygody Mikołajka. Już niebawem na księgarskich półkach ukaże się nowa książka z tej serii pt. "Przepisy Mikołajka". Zobacz więcej na temat: dzieci Francja gotowanie kuchnia francuska przepisy kulinarne Agnieszka Kręglicka
Gadająca kuchnia, która uczy francuskiego Innowacyjna kuchnia, która w języku francuskim krok po kroku daje instrukcje, jak przygotować chociażby żabie udka, ma szansę zrewolucjonizować nauczanie języków obcych w Wielkiej Brytanii. Zobacz więcej na temat: Francja NAUKA Wielka Brytania języki obce żywność gps
Dynia jest piękna Niewiele jest warzyw, które mają tak szerokie wykorzystanie w kulinariach jak dynia. Najprościej – dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy jajko, trochę mąki, szczyptę soli i smażymy z niej małe placuszki. Można je podać, posypane cukrem pudrem, polane syropem klonowym, z orzechami włoskimi lub wiórkami pecorino. Zobacz więcej na temat: makaron pierogi przyprawy zupy
Zupa z dyni Ta zupa może być gwiazdą jesiennego przyjęcia. Smakuje wspaniale, a poza tym sposób jej podania wywoła zachwyt u najbardziej obeznanych z kulinariami gości. Zobacz więcej na temat: bulion tarta zupa z dyni zupy