Prezent dla smakosza? Oczywiście książka!

Ostatnia aktualizacja: 27.11.2015 13:57
Święta za pasem. Coraz intensywniej myślimy o tym, czym obdarować bliskich. Mamy kilka podpowiedzi dla naszych słuchaczy.
Audio
  • Prezent dla smakosza? Oczywiście książka! (Droga przez mąkę/Dwójka)
Książki kucharskie i inne publikacje kulinarne ucieszą nie tylko podniebienia
Książki kucharskie i inne publikacje kulinarne ucieszą nie tylko podniebieniaFoto: Skitterphoto/pixabay/CC0 Public Domain

W Dwójkowej rozmowie z Małgorzatą Mintą przedstawiliśmy i ocenialiśmy kulinarne nowości wydawnicze.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Małgorzata Minta

Data emisji: 28.11.2015

mc/jp

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Błogosławione menu. Czym raczyli się święci?

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2015 16:00
Święta Hildegarda z Bingen przestrzegała przed jedzeniem truskawek, zalecała za to orkisz, kasztany i koper włoski. O wiele lepszą ofertę miał dla smakoszy święty Patryk.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zmarli lubią słodycze. Día de Muertos w Meksyku

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2015 12:00
– Słodycze w kształcie czaszek to kwintesencja kultury, w której życie jest słodkie, a śmierć to tylko pewien etap – mówił Piotr Grajewski, znawca kuchni meksykańskiej.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Houellebecq. Koniec świata i dobre jedzenie

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2015 14:30
- Wyjeżdżając na francuską prowincję, bohater powieści "Uległość" Houellebecqa bierze zapas batonów proteinowych i kawę rozpuszczalną, bo nie spodziewa się, że spotka go tam coś smacznego - mówiła w Dwójce Wanda Klenczon.
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Chinkali to gruzińska religia"

Ostatnia aktualizacja: 14.11.2015 13:00
Pyszne kołduny wypełnione bulionem to jeden z wielu gruzińskich przysmaków, o których rozmawialiśmy w Dwójce. Na czym polega sekret tamtejszego smaku?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak fizyk wynalazł zupę. 150 lat rewolucji w kuchni

Ostatnia aktualizacja: 22.11.2015 14:00
– XIX wiek był w Anglii czasem klęsk głodu. Na szczęście znaleźli się kulinarni dobroczyńcy ludu – mówiła Maria Barbasiewicz, autorka książki "W kuchni jak na wojnie".
rozwiń zwiń