Ekonomia i spryt w kuchni według Jana Kuronia Najstarszy syn znanego kucharza Macieja Kuronia wydał właśnie książkę pt. "Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia". Podpowiada w niej, jak gotować zdrowo, smacznie i tanio. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria Mariusz Infulecki Michał Migała zakupy
Suwała, Baron i ich kulinarne propozycje Na przekór wegańskim trendom do studia zaprosiliśmy Piotra Barona i Adama Suwałę - autorów prawdziwie męskiej książki kucharskiej. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia kulinaria
Facet i kuchnia, czyli jak zaprzyjaźnić się z burakiem Wszystkie potrawy, których zdjęcia wraz z przepisami znajdziecie w tej książce powstały w kuchni Małgosi i Szymona. I przez nich zostały zjedzone. Na zdrowie! Zobacz więcej na temat: kuchnia kulinaria Małgorzata Raducha przepisy kulinarne
Sos bearneński. Smaczny, ale wymagający Jakiś czas temu w ramach krótkiego kursu kulinarnych podstaw Katarzyna Pruchnicka opowiadała słuchaczom o jednym z podstawowych sosów - o beszamelu. Dziś kolejna lekcja kulinarnej akademii i kolejny sos! Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia Trójka
Kajetan Góra - czyni cuda na głowach gwiazd Gość audycji to jeden z najsłynniejszych stylistów fryzur. W jego atelier czesały się Edyta Górniak, Mandaryna i Natalia Siwiec. Zobacz więcej na temat: aktorzy Czwórka fryzjer fryzury kulinaria moda trendy
Ile tuzinów pieczonych ostryg jadał Chopin? - Uwielbiał owoce morza. W modnych restauracjach Paryża zamawiało się wówczas nie kilka, lecz kilka tuzinów ostryg - opowiadał Wojciech Bońkowski, autor książki "Chopin gourmet". Zobacz więcej na temat: Dwójka Fryderyk Chopin kulinaria KULTURA Łukasz Modelski
Faszerowana papryka - przepis na jesienny obiad - Przygotowując to danie można dodać chilli albo pójść w stronę imbirowo-korzenną. Można też użyć ziół prowansalskich - mówi Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka warzywa
Kompozytor i smakosz. Chopin przy stole Co jadał kompozytor na Majorce z George Sand? I czy prawdą jest jego zamiłowanie do mleka? Prześwietlamy smak Chopina. Zobacz więcej na temat: Fryderyk Chopin kulinaria
Przeterminowane jedzenie? Sprawdź, co ci grozi - Należy sprawdzać terminy przydatności do spożycia zwłaszcza w przypadku produktów, które szybko się psują - mówi dr Karolina Kraśniewska z warszawskiej SGGW. Zobacz więcej na temat: jedzenie Justyna Majchrzak kulinaria zdrowie
Zupa krem z buraka - przepis idealny na jesień - Żeby buraki stały się bardziej aromatyczne, można posypać je przed pieczeniem pieprzem i papryką oraz polać oliwą - radzi Szymon Kubicki. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka warzywa
Vloger Piotr Ogiński: gotowanie to ciężka praca Piotr od 10 lat prowadzi popularny videoblog "Kocham gotować", na swoim koncie ma też udział w dwóch kulinarnych programach typu talent show. Do studia Czwórki przyniósł... patelnię! Zobacz więcej na temat: blogosfera Czwórka kulinaria Mariusz Infulecki Michał Migała
Marcin Kuc i jego blog "Jaja w kuchni" Bloger pisze o sobie: "Jestem Marcin. Lubię jeść". Aktualnie bierze udział w konkursie organizowanym w ramach EXPO 2015 , w którym nagrodą jest wyjazd do Mediolanu. Zobacz więcej na temat: blogosfera Czwórka kulinaria Mariusz Infulecki Michał Migała
Młodzi gotują - zupka chińska czy wykwintne danie? Programy kulinarne przyciągają rzesze telewidzów, książki kucharskie należą do bestsellerów, a w internecie królują blogi o jedzeniu. Czy młodzi podchwycili ten trend i masowo ruszyli do kuchni? Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria młodzież Piotr Firan
Michel Moran: od zawsze kochałem gotowanie - Kuchnia to dla mnie wielka scena. Są emocje, to stresująca praca. Poza nią jestem zupełnie innym człowiekiem - mówił w Czwórce Michel Moran. Zobacz więcej na temat: Czwórka Jan Kruczkowski kulinaria Mateusz Tomaszuk
Michel Moran i jego życie "od kuchni" "Absolutnie Niepoważni" startują o nowej porze! Ten sezon rozpoczynamy spotkaniem ze specjalnym gościem - Michelem Moranem. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria smak
Daria Ładocha: tajska kuchnia jest pełna mądrości Daria Ładocha przez lata obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw. Niedawno wróciła z Tajlandii do Polski i swoje doświadczenia opisała w książce "W mojej tajskiej kuchni". Zobacz więcej na temat: Czwórka Katarzyna Dydo kulinaria
Zdrowe spojrzenie na męską kuchnię - Kuchnia męska nie musi kojarzyć się kuchnią tłustą, opartą na mięsie i maśle - przekonuje Szymon Kubicki, autor książki "Facet i kuchnia. Smacznie, kreatywnie i bez glutenu". Zobacz więcej na temat: Grażyna Dobroń kuchnia Trójka zdrowie
Gruba czy cienka? Jak pizza podzieliła świat Gdy w Polsce mówimy o "prawdziwej" włoskiej pizzy, mamy na myśli cieniutkie ciasto i składniki w narodowych barwach Włoch: pomidory, ser mozarella i bazylia. Zobacz więcej na temat: kuchnia kuchnia włoska kulinaria Roman Czejarek Włochy żywność