Mleko pod lupą. Wiesz, co pijesz? Jaką drogę przechodzi mleko zanim trafi na sklepowe półki, które wybrać i jak je przechowywać? Tę wiedzę powinien mieć każdy. Zobacz więcej na temat: biologia chemia gotowanie kulinaria NAUKA rolnictwo Roman Czejarek żywność
Jak gotować prosto, szybko i skutecznie? - Polacy są otwarci na nowe smaki, ale ja patrzę na gotowanie po domowemu - mówi Magda Grzegorczyk, która na kanale Gotuje.Skutecznie.Tv prezentuje przepisy na proste i smaczne dania. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka gotowanie hobby Kamil Jasieński kulinaria
Jak gotować skutecznie i smacznie? W sobotni poranek w Czwórce zdradzimy wam kilka sprawdzonych i skutecznych przepisów na potrawy, które zasmakują każdemu. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka gotowanie Kamil Jasieński kulinaria
Lubisz ryby? Jedz niezagrożone - Co 20 minut znika jeden gatunek zwierząt, wsród nich ryby i owoce morza. Zasoby ryb dramatycznie się kurczą - mówi Paweł Średziński z WWF. Zobacz więcej na temat: ekologia GOSPODARKA gotowanie konsument Roman Czejarek ryba WWF zakupy żywność
Nastoletni mistrz kuchni Do udziału w programie namawiali mnie bliscy, nie myślałem, że dojdę tak daleko - mówi Dawid Budzich, 19-letni półfinalista telewizyjnego show kulinarnego. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta gotowanie Katarzyna Dydo telewizja
Jak być kucharzem i zostać artystą? Dla kucharza gwiazdka Michelin to jak Oscar dla filmowca. - Ambicja, pracowitość i chęć rozwoju pomogą ci stać się najlepszym szefem kuchni - mówi Oliver Nasti. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie hobby Karina Terzoni Katarzyna Dydo kuchnia francuska kulinaria
Tradycyjną kuchnię "dosmaczam" po swojemu Z zawodu geodeta, z zamiłowania podróżniczka. Dominika Wójciak, zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, opowiedziała o tym, za co kocha gotowanie. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Katarzyna Dydo kulinaria telewizja
"Płyta Republiki była moim pierwszym winylem" - W tamtych czasach zdobycie płyty nie było łatwe. Żeby nie zniszczyć tego pierwszego krążka natychmiast kupiłam drugi. Do dziś obie są w mojej kolekcji - wspomina Ewa Wachowicz. Zobacz więcej na temat: gotowanie Grzegorz Turnau MUZYKA Republika taniec Zbigniew Krajewski
Gotowanie łączy pokolenia Tęczowa surówka z jarmużu, placki z boczniakami, pizza kartoflana. Na pierwszy rzut oka może wydawać się, że to jedne z pozycji w restauracyjnym menu. W rzeczywistości propozycje dań, które znalazły się w specjalnej książce kucharskiej stworzonej z receptur zgłoszonych przez warszawskich seniorów. Zobacz więcej na temat: gotowanie
W Meksyku nawet słodycze mają smak chilli - Można znaleźć lizaki, gumę do żucia i żelki z tą przyprawą - mówiła w Jedynce Isabel Balderas, szefowa kuchni jednej z meksykańskich restauracji w Warszawie. Zobacz więcej na temat: gotowanie kuchnia meksykańska kulinaria Meksyk przepisy kulinarne Roman Czejarek zdrowie
Pali? Ma palić! Życzymy smacznego W Dniu Pikantnych Potraw porozmawiamy o najostrzejszych daniach kuchni meksykańskiej. Nie zabraknie ognistych przepisów. Zobacz więcej na temat: gotowanie Meksyk przepisy kulinarne
Na co uważać podczas gotowania? Niejednemu kucharzowi zdarzyło się błądzić. Jak omijać kulinarne pułapki, z których nie da się wyjść obronną ręką? Zobacz więcej na temat: gotowanie Katarzyna Pruchnicka kulinaria Trójka
"Ta książka to przewodnik po moich uczuciach" - Nie jestem kobietą, która klnie i rzuca garami, tylko wrażliwą artystką, która wie jak pomóc ludziom w sposób wrażliwy, choć czasem bardzo hałaśliwy - mówi współautorka "Autobiografii apetycznej". Zobacz więcej na temat: biografia gotowanie KSIĄŻKA kulinaria KULTURA Magda Gessler Małgorzata Kościelniak
Wielki test o żywności - Potrafię również obrać ziemniaki, włożyć je do garnka i w odpowiednim momencie je wyjąć, nieźle radzę sobie z jajecznicą - mówił w Jedynce znany dziennikarz. Zobacz więcej na temat: gotowanie kuchnia polska Małgorzata Kościelniak Roman Czejarek konkurs Maciej Orłoś
Restauratorzy w Polsce to głównie amatorzy Polskim restauratorom brakuje profesjonalizmu w podejściu do prowadzenia tego rodzaju biznesu. Zobacz więcej na temat: firma GOSPODARKA gotowanie
Jak ugotować zupę? Talerz gorącej, pożywnej zupy nie raz może uratować nam dobre samopoczucie i zdrowie. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta gotowanie Patryk Kuniszewicz
Kiszonki, czyli samo zdrowie na jesienne i zimowe dni Kiszenie to nie tylko jeden z najbardziej popularnych sposobów na konserwowanie warzyw na zimę, ale także porcja witamin i naturalny probiotyk, czyli samo zdrowie dla naszego układu pokarmowego. Zobacz więcej na temat: gotowanie Katarzyna Pruchnicka kiszenie kapusty kiszenie ogórków Trójka warzywa
Dobry kucharz musi mieć żyłkę odkrywcy W gotowanie bawi się coraz więcej osób, niezależnie od płci i wieku. Stało się to modne. Co zrobić, żeby stało się również sposobem na dostatnie życie? Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta gotowanie Patryk Kuniszewicz