Michel Moran: od zawsze kochałem gotowanie - Kuchnia to dla mnie wielka scena. Są emocje, to stresująca praca. Poza nią jestem zupełnie innym człowiekiem - mówił w Czwórce Michel Moran. Zobacz więcej na temat: Czwórka Jan Kruczkowski kulinaria Mateusz Tomaszuk
Michel Moran i jego życie "od kuchni" "Absolutnie Niepoważni" startują o nowej porze! Ten sezon rozpoczynamy spotkaniem ze specjalnym gościem - Michelem Moranem. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria smak
Daria Ładocha: tajska kuchnia jest pełna mądrości Daria Ładocha przez lata obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw. Niedawno wróciła z Tajlandii do Polski i swoje doświadczenia opisała w książce "W mojej tajskiej kuchni". Zobacz więcej na temat: Czwórka Katarzyna Dydo kulinaria
Zdrowe spojrzenie na męską kuchnię - Kuchnia męska nie musi kojarzyć się kuchnią tłustą, opartą na mięsie i maśle - przekonuje Szymon Kubicki, autor książki "Facet i kuchnia. Smacznie, kreatywnie i bez glutenu". Zobacz więcej na temat: Grażyna Dobroń kuchnia Trójka zdrowie
Gruba czy cienka? Jak pizza podzieliła świat Gdy w Polsce mówimy o "prawdziwej" włoskiej pizzy, mamy na myśli cieniutkie ciasto i składniki w narodowych barwach Włoch: pomidory, ser mozarella i bazylia. Zobacz więcej na temat: kuchnia kuchnia włoska kulinaria Roman Czejarek Włochy żywność
Foodpairing - kunsztowne kompozycje smaków Czekolada ze śledziem lub kawiorem, kalmary ze sfermentowanymi jabłkami i pomidory w pomarańczach. Niebanalne połączenia stały się znakiem rozpoznawczym modnej kuchni. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety kuchnia kulinaria Patryk Kuniszewicz smak
Kuchnia, w której można odnaleźć życie W żadnym gabinecie terapeutycznym nie prowadzi się takich rozmów jak w kuchni, którą założyła szefowa Stowarzyszenia "Otwarte Drzwi" Anna Machalica-Pułtorak. Zobacz więcej na temat: pomoc psychologia Trójka
Ciemne strony polskiej gastronomii Wszechobecne mrożonki, stary tłuszcz, wielokrotnie podgrzewane ziemniaki i ryż - to tylko niektóre z grzeszków restauratorów. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria
„H” jak herbata W „Smak na tak” przygotujemy pyszną herbatkę jabłkową. Zobacz więcej na temat: dzieci herbatka owocowa przepisy kulinarne przepisy dla dzieci
„Z” jak ziemniak W dzisiejszym odcinku zdradzimy przepis na pyszną sałatkę ziemniaczaną. Zobacz więcej na temat: dzieci sałatka ziemniaczana ziemniaki przepisy kulinarne przepisy dla dzieci
Jak działają foodtrucki? Skąd właściciele foodtrucków biorą produkty żywieniowe i czy jedzenie, oferowane w tych autach jest zdrowe? O tym w środowe przedpołudnie. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria tradycja
„S” jak ser W dzisiejszym odcinku dowiemy się jak przyrządzić szybkie i smaczne przekąski ze smażonego sera? Zobacz więcej na temat: dzieci kuchnia
„F" jak fasola W Smak na tak przygotujemy jajecznicę z fasolką szparagową. Zobacz więcej na temat: dzieci kuchnia
Jak przygotować domowe lody owocowe? Świderki, w kulkach, włoskie, a nawet ciepłe - wszyscy chyba kochają jeść lody. Jak powstaje ten przysmak? O tym w Czwórce. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria wakacje
Najważniejsze książki kulinarne Pawła Lorocha Ten autorski wybór poznaliśmy w kolejnej odsłonie cyklu Łukasza Modelskiego "Droga przez mąkę". Zobacz więcej na temat: KSIĄŻKA literatura Łukasz Modelski
Rusza festiwal potraw z psów i kotów 22 czerwca w miejscowości Yulin w południowo-wschodnich Chinach rozpocznie się jeden z najbardziej kontrowersyjnych festiwali kulinarnych świata. Głównym składnikiem potraw będzie mięso psów i kotów. Tegorocznej edycji tej imprezy towarzyszą coraz bardziej widoczne protesty. Zobacz więcej na temat: Azja Chiny kulinaria zwierzęta
Kuchnia japońska to nie tylko sushi Zbierają przepisy kuchni japońskiej i poznają kulturę mieszkańców Kraju Kwitnącej Wiśni. Adrian, Kacper i Karolina mają też pomysł na to, by upowszechniać wiedzę o dalekowschodnim gotowaniu. Zobacz więcej na temat: Czwórka Japonia kuchnia japońska kulinaria Piotr Firan sushi
"Jaja w kuchni", czyli gotowanie po męsku Jest smakoszem i autorem męskiego bloga kulinarnego "Jaja w kuchni”. Jego zdaniem w gotowaniu chodzi o to, by było szybko, smacznie i konkretnie. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Kamil Jasieński kulinaria