Zwierzęta najlepsze na stres i K-pop w "Poranku Czwórki" W poniedziałkowym "Poranku Czwórki" zapraszamy na rozmowy o wpływie zwierząt domowych na samopoczucie ich właścicieli, a także na muzyczną podróż do Korei, gdzie będziemy przyglądać się K-popowi. Zobacz więcej na temat: Czwórka MUZYKA kpop zwierzęta domowe zwierzęta
Lody, które uwielbiają dzieci – i jak zrobić je samemu? Latem trudno o lepszy deser niż lody – kolorowe, smakowite i dające ukojenie w upalne dni. Lody mają bardzo długą i ciekawą historię. W Polskim Radiu Dzieciom rozmawialiśmy o tym z Damianem Gutowskim, lodziarzem z jednej z piekarń i cukierni, który opowiedział nie tylko o ulubionych smakach dzieci, ale też o tym, jak samemu zrobić domowe lody! Zapraszamy! Zobacz więcej na temat: ciekawostki Poranek Polskiego Radia Dzieciom radio dla dzieci Martyna Chuderska
Partia lodów wycofana z Lidla. GIS ostrzega Partia lodów o smaku kokosowym została wycofana z sieci sklepów Lidl. Pomyłka producenta sprawiła, że w opakowaniach znalazł się inny produkt. Zobacz więcej na temat: POLSKA GIS sklepy żywność
Pojawiły się alkolody. Do złudzenia przypominają te zwykłe W jednym z poznańskich sklepów dostępne są lody z alkoholem. Do złudzenia przypominają popularne tzw. wodne lody - alarmuje lokalny portal wpoznaniu.pl. Zobacz więcej na temat: POLSKA Poznań sklep alkohol
Lody to prosta sprawa – zdradza Peter Bertoti, właściciel kultowej podwarszawskiej lodziarni Zaczynał od wielkiej, międzynarodowej firmy, gdzie osiągnął wysokie stanowisko menadżerskie. A jednak pewnego dnia postanowił rzucić tę pracę i "wyjechać w Bieszczady". A właściwie do podwarszawskiego Pruszkowa, gdzie założył kultową dziś lodziarnię. Dzisiaj chodzi się na lody "do Włocha", chociaż to jego dziadek był Włochem, a on ma obywatelstwo… węgierskie. W porannym "Zapraszamy do Trójki" Peter Bertoti opowiadał o sobie i swoich lodach. Zobacz więcej na temat: STYL ŻYCIA jedzenie smak nagroda Pruszków Robert Grzędowski Trójka kuchnia kulinaria desery
Majonezowe, śledziowe, cebulowe. Najbardziej oryginalne smaki lodów Majonezowe, szpinakowe, marchewkowe, czosnkowe, śledziowe, szparagowe a także te o smaku sera gorgonzola, oscypka, lub bryndzy, ba! nawet z dodatkiem soli z Wieliczki. O wyobraźni producentów lodów rozmawialiśmy z Krzysztofem Kopcińskim. Zobacz więcej na temat: Lato z Radiem desery Lato z Radiem 2024