Lody to prosta sprawa – zdradza Peter Bertoti, właściciel kultowej podwarszawskiej lodziarni Zaczynał od wielkiej, międzynarodowej firmy, gdzie osiągnął wysokie stanowisko menadżerskie. A jednak pewnego dnia postanowił rzucić tę pracę i "wyjechać w Bieszczady". A właściwie do podwarszawskiego Pruszkowa, gdzie założył kultową dziś lodziarnię. Dzisiaj chodzi się na lody "do Włocha", chociaż to jego dziadek był Włochem, a on ma obywatelstwo… węgierskie. W porannym "Zapraszamy do Trójki" Peter Bertoti opowiadał o sobie i swoich lodach. Zobacz więcej na temat: STYL ŻYCIA jedzenie smak nagroda Pruszków Robert Grzędowski Trójka kuchnia kulinaria desery
Majonezowe, śledziowe, cebulowe. Najbardziej oryginalne smaki lodów Majonezowe, szpinakowe, marchewkowe, czosnkowe, śledziowe, szparagowe a także te o smaku sera gorgonzola, oscypka, lub bryndzy, ba! nawet z dodatkiem soli z Wieliczki. O wyobraźni producentów lodów rozmawialiśmy z Krzysztofem Kopcińskim. Zobacz więcej na temat: Lato z Radiem desery Lato z Radiem 2024