Anna Starmach z muzeum trafiła do kuchni Miała iść w ślady rodziców - kolekcjonerów obrazów i właścicieli galerii. Jednak rzuciła historię sztuki i wyjechała do francuskiej akademii kulinarnej. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Katarzyna Węsierska kuchnia francuska telewizja
Ruszył sezon na food trucki Na błoniach Stadionu Narodowego trwa właśnie zlot "szamowozów". Jadłodajnie na kółkach serwują coraz bardziej wyszukaną kuchnię. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka diety Kamil Jasieński moda
Anna Starmach. Nie tylko o gotowaniu Dziennikarka kulinarna zagości w Czwórce w niedzielny poranek w audycji "Strefa prywatna", by opowiedzieć o nowych smakach w jej życiu. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Katarzyna Węsierska
Gdy smakosz staje się przestępcą W "Drodze przez mąkę" zapraszamy na dziennikarskie śledztwo na temat granic prawa, plątaniny regulacji i norm dotyczących żywności. Zobacz więcej na temat: prawo
Polak w kuchni... czuje się jak w domu - Polacy już nie tylko smakują świat w trakcie egzotycznych podróży, ale też sami coraz chętniej gotują - przekonuje Jakub Mielniczuk z Cook Up. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie hobby Piotr Firan
Deski zamiast talerzy? Już ich nie chcemy Dziennikarka Aleksandra Zawadzka opowie w sobotni poranek o akcji #WeWantPlates, czyli "Oddajcie nam zwykłe talerze!". Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Kamil Jasieński moda
Być jak Makłowicz i Gessler. Polak w kuchni Magda Gessler, Robert Makłowicz, Karol Okrasa czy Pascal Brodnicki od lat kreują kulinarne gusty Polaków. Jacy jesteśmy w kuchni naprawdę? Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia polska Piotr Firan
"Szamowozy" do pasienia brzucha Rusza sezon na food trucki. - Świetny pomysł na menu i smaczne wykonanie to podstawa sukcesu "jadłowozów" - mówi Krzysiek Stelmach z "Żarcia na kółkach". Zobacz więcej na temat: Czwórka Katarzyna Dydo moda trend
Madera - zielony raj dla turystów Zbliżają się Wielkanoc i długi majowy weekend. To doskonały moment, żeby poczuć wiosnę na Maderze! Zobacz więcej na temat: Beata Kwiatkowska Czwórka Madera podróże Portugalia
Curnonsky. Smakosz samobójca? - Curnonsky zalecał, by nigdy nie nadskakiwać piękności, która nie jest łakoma, bo popełni się nie tylko błąd psychologiczny, ale i fizjologiczny - o francuskim "Księciu Smakoszy" opowiadała Ewa Wieleżyńska. Zobacz więcej na temat: kuchnia francuska Łukasz Modelski KULTURA
Mleko pod lupą. Wiesz, co pijesz? Jaką drogę przechodzi mleko zanim trafi na sklepowe półki, które wybrać i jak je przechowywać? Tę wiedzę powinien mieć każdy. Zobacz więcej na temat: biologia chemia gotowanie NAUKA rolnictwo Roman Czejarek żywność
"Leo gotuje". 14-latek zaraża kulinarną pasją Idealne śniadanie? To wcale nie zwykłe kanapki. Leon Myszkowski, autor kanału "Leo gotuje", zdradził w Czwórce, jak przygotowuje poranny posiłek doskonały. Zobacz więcej na temat: Czwórka Katarzyna Węsierska
Jak gotować prosto, szybko i skutecznie? - Polacy są otwarci na nowe smaki, ale ja patrzę na gotowanie po domowemu - mówi Magda Grzegorczyk, która na kanale Gotuje.Skutecznie.Tv prezentuje przepisy na proste i smaczne dania. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka gotowanie hobby Kamil Jasieński
Jak gotować skutecznie i smacznie? W sobotni poranek w Czwórce zdradzimy wam kilka sprawdzonych i skutecznych przepisów na potrawy, które zasmakują każdemu. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka gotowanie Kamil Jasieński
Tajemnice kuchni: oliwa smakowa Oliwa to najlepszy z tłuszczów, dlatego warto dodawać ją do posiłków. Zwłaszcza, że do wyboru mamy różne smaki... Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia grecka kuchnia włoska Patryk Kuniszewicz
Jak być kucharzem i zostać artystą? Dla kucharza gwiazdka Michelin to jak Oscar dla filmowca. - Ambicja, pracowitość i chęć rozwoju pomogą ci stać się najlepszym szefem kuchni - mówi Oliver Nasti. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie hobby Karina Terzoni Katarzyna Dydo kuchnia francuska
Tłusty Czwartek. Ile kalorii ma pączek? Jest to ostatni czwartek przed wielkim postem. Dla chrześcijan rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. Tradycyjnie w ten dzień trzeba zjeść pączka lub faworka. Według jednego z przesądów, jeśli ktoś w tłusty czwartek nie zje ani jednego pączka – w dalszym życiu nie będzie mu się wiodło. Zobacz więcej na temat: chrześcijaństwo dieta tradycja żywność
Przepis na najlepsze pączki Najważniejszy jest proces smażenia. - Odradzam olej rzepakowy, lepiej użyć smalcu, lub łoju wołowego. Pączki nabiorą w nim tradycyjnego smaku - mówił w Jedynce Piotr Bruś-Klepacki. Zobacz więcej na temat: Bogdan Sawicki kuchnia polska przepisy kulinarne zdrowie