Z inspiracji Libią. Pieczone warzywa korzeniowe - To o tyle fajna kuchnia, że jest prosta. Niektórzy się dziwią: tyle tu przepisów i wszystko takie łatwe - mówi Samar Khanafer, autorka książki "Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie". Zobacz więcej na temat: gotowanie Katarzyna Pruchnicka kuchnia Libia przepisy kulinarne Trójka
Co to był za ślub! Tylko jak się do tego zabrać? Zapraszamy na spotkanie z wedding plannerką, która podpowie, co zrobić, żeby ten dzień był wyjątkowy. Zobacz więcej na temat: Czwórka moda trendy
Picie herbaty służy naszej harmonii Zielona, czarna, biała, żółta, czerwona. Chińska, japońska, indyjska, gruzińska, afrykańska. Odmian herbaty jest wiele. W Jedynce mówimy, czym między sobą się różnią i na czym polega filozofia ich parzenia. Zobacz więcej na temat: herbata jedzenie kuchnia Małgorzata Raducha
Menu neolitu. Sztuka przetrwania bez dietetyków W audycji "Nawiedzeni" wsiedliśmy w spożywczy wehikuł czasu i przenieśliśmy się tysiące lat w przeszłość, by zajrzeć do garnka prehistorycznych ludzi. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta jedzenie kuchnia Maciej Oswald NAUKA prehistoria
Zapomnij o diecie i zacznij biegać W audycji "Rozbiegani" porozmawiamy m.in. z dietetyczką Katarzyną Biłous, która przekona nas do porzucenia drakońskich diet! Zobacz więcej na temat: bieganie Czwórka dieta SPORT zdrowie
Jak rozpoznać "bezpieczną" restaurację? Magdalena Grzebyk, blogerka i recenzentka kulinarna tłumaczyła w Czwórce, pod jakim kątem warto spojrzeć na restaurację, by obiektywnie ją ocenić. Zobacz więcej na temat: blogosfera Czwórka Karina Terzoni Michał Piwowarek restauracja
Historia pączka. Od słoniny aż po baterię słoneczną W starożytności były nadziewane słoniną i podawane z mięsem. W XVI wieku zaczęto przyrządzać je na słodko. Klasyczny pączek ma około 350 kalorii i żeby go spalić, trzeba słuchać radia co najmniej 5 godzin. Zobacz więcej na temat: ciekawostki Czwórka Kaja Zemła Patryk Kuniszewicz
Karina Zuchora. Jej miejsce jest w kuchni! - Kiedyś biegałam po bieżni, dziś latam między garnkami z poparzonymi rękami - deklaruje Karina Zuchora, była lekkoatletka, obecnie szef kuchni. Zobacz więcej na temat: Czwórka Filip Chajzer hobby Jan Kruczkowski Mateusz Tomaszuk rozrywka
Kobiecy triathlon - jak się do niego przygotować? W audycji "Dzień kobiet" będzie sportowo, ale także lifestyle'owo. Zaprosimy was na zawody sportowe i warsztaty modowe. Zobacz więcej na temat: bieganie Czwórka moda SPORT zdrowie
Polska kuchnia. Jak gotowano 100 lat temu? - Polska kuchnia jest bardzo różnorodna, zaskakująca. To nie tylko schabowy, bigos i pierogi – mówi Lena Kostylewa – blogerka, wskrzeszająca staropolskie przepisy. Zobacz więcej na temat: bloger Czwórka gotowanie kuchnia polska Lena Kostylewa Piotr Firan
Karina Zuchora - dziewczyna z garnkami W tłusty czwartek uczestniczka jednego z kulinarnych show poda przepis na pączki i zmierzy się z absolutnie niepoważnym wyzwaniem. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby rozrywka
Black Dresses: bez śniadania nie wychodź z domu Monika Kamińska, jedna z najbardziej wpływowych polskich blogerek modowych tłumaczyła w Czwórce, dlaczego śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i co warto spożywać tuż po wstaniu z łóżka. Zobacz więcej na temat: Black Dresses bloger Czwórka gotowanie Mariusz Infulecki Michał Migała moda
Leki bez recepty dostępne tylko w aptekach? Ministerstwo Zdrowia chce ograniczyć sprzedaż medykamentów poza aptekami. Porozmawiamy o tym w audycji "Się mówi". Zobacz więcej na temat: kosmos kuchnia medycyna Ministerstwo Zdrowia NAUKA rośliny
Bezpieczny trening według Karola Da Costy W "Audycji nr 1" zaprosimy Was na spotkanie z trenerem i youtuberem Karolem Da Costą, który opowie, jak ćwiczyć, by nie zrobić sobie krzywdy. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta zdrowie żywność
Soylent i kaszka pieszona, czyli zamienniki mięsa - Nasza tradycja kulinarna przez setki, jeżeli nie tysiące, lat, opierała się na potrawach mięsnych i wytworzyła arcydzieła, które są częścią tożsamości - mówi Paweł Brylski. Czy w przyszłości odetniemy się od tego dziedzictwa? Zobacz więcej na temat: Dwójka jedzenie kuchnia kuchnia wegetariańska KULTURA Łukasz Modelski Paweł Brylski
"Japana zjadam". Smak Japonii z proszku - Smak japońskich słodkości z proszku zaskakuje mnie za każdym razem, a przyrządzenie takiego posiłku wymaga dużej precyzji - opowiada Agnieszka Grzelak z kanału "Japana zjadam". Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Azja Czwórka gotowanie internet Japonia Kamil Jasieński youtube
Trąbizupki i złapiekanki. Kulinarne zamienniki W "Drodze przez mąkę" spotkamy się z Pawłem Brylskim, autorem strony internetowej nokuchwa.pl (Nowa Kuchnia Warszawska). Zobacz więcej na temat: jedzenie kuchnia KULTURA
"Japana zjadam". Z fascynacji Dalekim Wschodem W "Tędy po trendy" pojawi się vlogerka Agnieszka Grzelak, która w sieci odkrywa przed widzami mniej znane oblicze Japończyków. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie internet youtube