Zdrowa żywność w szkołach. Coś się zmieniło? Minęło już niemal dziewięć miesięcy odkąd z półek szkolnych sklepików zniknęły słodycze. Co się zmieniło przez ten czas? Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Piotr Firan zdrowie żywność
Czerwony i żółty - kolory, które sprzedają Jak przekonuje gość Jedynki, hipermarkety przyzwyczaiły nas do specyficznego postrzegania kolorów. - Pisałem czerwonymi literami na żółtym tle "brak promocji", a ludzie przychodzili i pytali: "a na co będzie ta promocja?" - opowiada o swoim eksperymencie psycholog koloru. Zobacz więcej na temat: kolor marketing promocja psychologia Roman Czejarek
Jedzenie w plenerze. "Renesans podrobów" - Pod chmurką jadamy przede wszystkim burgery. Popularne są także dania kuchni azjatyckiej, a hitem mają szansę stać się food trucki serwujące tradycyjne smaki kuchni polskiej, czyli podroby - Michał Skoczek, twórca bloga "Street Food Polska". Zobacz więcej na temat: Czwórka Małgorzata Zmaczyńska Mariusz Infulecki moda trendy Ula Kaczyńska
Konsumpcja w teatrze: barek jako członek obsady - Alkohol bardzo często jest motorem napędzającym akcję, a barek w dramacie mieszczańskim wyznacza status społeczny bohaterów - opowiadał krytyk teatralny Jacek Wakar. Zobacz więcej na temat: Dwójka Jacek Wakar jedzenie KULTURA Łukasz Modelski TEATR
Jedzenie w teatrze od kuchni Jak naprawdę wyglądają i co oznaczają kulinaria w spektaklach? O tym porozmawiamy w audycji z cyklu "Droga przez mąkę". Zobacz więcej na temat: jedzenie TEATR
Marieta Marecka i cała prawda o kulinarnym show Marieta Marecka jest gwiazdą show "ABC gotowania". - Wiem, że nie jest tak wszędzie, ale u mnie w programie wszystko jest jadalne i robione na miejscu - mówi. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Karina Terzoni Katarzyna Dydo telewizja
Kulinarna książka wiosny 2016? O kwiatach! - Ta książka przekona was do jedzenia kwiatów. Dajemy jej 10/10 - mówili o publikacji "Jadalne kwiaty" Małgorzata Minta i Łukasz Modelski. Zobacz więcej na temat: książki kuchnia KULTURA literatura Łukasz Modelski Małgorzata Minta
Kuchenne półki pełne dobrych książek Od przepisów z jadalnymi kwiatami po podstawy kuchni polskiej dla obcokrajowców. W "Drodze przez mąkę" porozmawiamy o książkach. Zobacz więcej na temat: książki kuchnia KULTURA literatura
Wiosenna dieta i oczyszczanie organizmu - Jesteśmy pożywką dla bakterii i pasożytów. Często nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, co w nas żyje - mówi Karolina Gruszecka, dietetyk. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta jedzenie Piotr Galus SPORT
"Cmentarz w Pradze" - erupcja kulinarna i spiskowe teorie – Jedzenie w niesłychanej obfitości i wyrafinowane jest tym elementem, który ma uczłowieczyć postać głównego bohatera, skądinąd odrażającą – opowiadała o powieści Umberta Eco "Cmentarz w Pradze" Wanda Klenczon. Zobacz więcej na temat: kuchnia literatura Łukasz Modelski Paryż Umberto Eco Wanda Klenczon
Wiosenna dieta i oczyszczanie organizmu Przyszła wiosna i czas na dietę sportowca. W audycji "4. bieg" podpowiemy Wam więc co i o jakich porach jeść, żeby nie zwariować. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta jedzenie
Kulinarne strony "Cmentarza w Pradze" Umberto Eco W "Drodze przez mąkę" porozmawiamy o - najbogatszym w twórczości zmarłego badacza i pisarza - źródle do historii kulinarnej. Zobacz więcej na temat: Europa kuchnia KULTURA literatura Umberto Eco
Kuchnia według Polaka. Jak gotujemy? "Sznycel grunwaldzki" czy "śmietnik działkowca"? W audycji "Się mówi" sprawdzimy, jak Polacy eksperymentują w kuchni. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie podróże
Jakub Porada kontra kobiety Japonii Gościem "Dnia Kobiet" będzie m.in. dziennikarz i podróżnik Jakub Porada. Sprawdzimy także, jak to możliwe, że Japonki... nie starzeją się. Zobacz więcej na temat: Czwórka kobieta psychologia SZTUKA TEATR
Jarsko po świętach Po świątecznym obżarstwie pora na nieco lżejsze potrawy. Zobacz więcej na temat: Miś Michaś POLSKIE RADIO DZIECIOM warzywa RadioDzieciom
Jajka vs. krewetki, czyli Święta według youtuberów W przeddzień Wielkanocy sprawdzamy, jak do Świąt przygotowują się gwiazdy polskiego internetu. Okazuje się, że są oni podzieleni na fanów i przeciwników tradycji. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński tradycja Wielkanoc youtube zwyczaje
"Feed Them Up". Nie marnuj jedzenia - oddaj je - Z naszych doświadczeń wynika, że w stołecznych restauracjach marnuje się sporo jedzenia. Dlatego przekonujemy, że warto przekazywać posiłki organizacjom pożytku publicznego - mówiły Maria Bagińska i Marta Krzesiak z "Feed Them Up". Zobacz więcej na temat: Czwórka finanse Justyna Tylczyńska Piotr Firan prawo przepisy restauracja żywność
Węgrzy - przyjaciele Polaków, miłośnicy wolności Polak, Węgier - dwa bratanki! Popularne powiedzenie ilustruje pozytywne stosunki między naszymi narodami. - To ewenement na skalę Europy - mówi Gáspár Keresztes z Węgierskiego Instytutu Kultury. Zobacz więcej na temat: Budapeszt KULTURA podróże podróże zagraniczne Roman Czejarek Węgry Gáspár Keresztes