Jagody w kuchni: crumble, racuchy i inne pyszności Sezon na jagody właśnie się rozpoczyna, dlatego podpowiadamy, jak w prosty sposób zrobić z nich smakowite przekąski. Zobacz więcej na temat: jagody Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Oliwa z oliwek - jak wybrać tę najlepszą? Idealnie pasuje do sałat, cudownie smakuje z mozzarellą, ale też twarogiem czy po prostu kromką świeżego pieczywa lub… szynką. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Przez żołądek do serca... w życiu i w kinie Romantyczne kolacje i porywy serca podczas gotowania są ważnym elementem produkcji filmowych. Czy jedzenie i uwodzenie idą w parze? Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby kulinaria restauracja
"Kraina Sosny". Blog, który zaczął się od ciasta - Zaczęło się od pomagania mamie. Mieszałem składniki, robiłem kremy. Przy czym zawsze musiałem wylizać miskę do czysta, albo zjeść trochę surowego ciasta - mówi Marcin Sosnowski, autor bloga kulinarnego "Kraina Sosny". Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka hobby Kamil Jasieński kulinaria
Kulinarne ekscesy w "Krainie Sosny" Najpierw krzątał się po kuchni z mamą, teraz świetnie radzi sobie sam. Zapraszamy na spotkanie z blogerem kulinarnym, Marcinem Sosnowskim. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby kulinaria
Robert Makłowicz o kuchni Krakowa Jedynkowe studio odwiedził dziennikarz, kucharz i promotor polskiej kuchni. Jak sam twierdzi, ma dwa domy - Kraków i bałkańską Dalmację. - Kraków był kiedyś z Dalmacją w jednym państwie i można to traktować jako całość - mówi. Zobacz więcej na temat: Dalmacja Kraków kuchnia polska kulinaria Maciej Zdziarski Robert Makłowicz
Robert Makłowicz z miłości do Dalmacji 3 czerwca odbędzie się premiera nowej książki Roberta Makłowicza "Dalmacja Książka kucharska". Jej autor będzie też gościem Jedynki. Zobacz więcej na temat: Dalmacja Kraków kuchnia
Francuzi przy stole. Jedzenie musi być przyjemnością Joanna Drzazga, antropolog kultury, autorka książki "Pysznie dla rodziny i przyjaciół", opowiedziała w radiowej Jedynce o specyficznym podejściu Francuzów do jedzenia. Zobacz więcej na temat: Francja jedzenie KSIĄŻKA Roman Czejarek
Pieprz, sól i trotyl. Polityczna kuchnia Gmyza Na półkach księgarń pojawiła się książka "Co nam Gmyz zgotował. Przepisy ze szczyptą trotylu". Publikacja powstała na podstawie programu telewizyjnego "Kuchnia polska", do którego dziennikarz śledczy zapraszał polityków od lewa do prawa. Zobacz więcej na temat: Cezary Gmyz cukier KSIĄŻKA kuchnia polityka Roman Czejarek zdrowe odżywianie
Food Revolution Day. Kulinarne ruszenie Polaków - Food Revolution Day to akcja, która pokazuje, że działania na rzecz promocji zdrowego żywienia może zrobić każdy z nas we własnym domu - mówi kucharz Grzegorz Łapanowski i dodaje, że wystarczy zacząć... gotować. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Grzegorz Łapanowski kuchnia zdrowie
Zdrowe, wspólne gotowanie - w ten dzień! Naszymi gośćmi będą Katarzyna Pieczyńska, Janek Paszkowski i Grzegorz Łapanowski - założyciel fundacji Szkoła na widelcu. Zobacz więcej na temat: Czwórka Grzegorz Łapanowski kuchnia zdrowie
Zachęcamy do jedzenia kwiatów! Stokrotki, mniszek lekarski, kwiaty cukinii, nasturcja - wszystkie one mogą znakomicie sprawdzić się w kuchni. My dziś szczególnie polecamy kwiat czarnego bzu. Zobacz więcej na temat: hobby Katarzyna Pruchnicka kwiaty przepisy kulinarne Trójka
Młoda rzodkiewka w roli głównej - O tej porze roku nie ma ona jeszcze zbyt dużo smaku. Rzodkiewka, która będzie naprawdę szczypać w język, pojawi się dopiero pod koniec czerwca - mówi Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Agnieszka Kręglicka Katarzyna Pruchnicka kuchnia Trójka
Węglowodany a bieganie. Co może jeść biegacz? Wszyscy wiemy, że paliwem dla naszego organizmu są węglowodany. W audycji "A nuż, widelec" rozmawiamy o tym, w którym momencie dnia powinni jeść je biegacze. Zobacz więcej na temat: bieganie Katarzyna Pruchnicka kuchnia SPORT Trójka węglowodany
Jak powstają mrożonki i czy są zdrowe? Co można mrozić, w jakiej temperaturze, czym grozi zamrażanie rozmrożonego jedzenia? O tym w "Nawiedzonych". Zobacz więcej na temat: kulinaria zdrowe odżywianie zdrowie
Zdrowa żywność w szkołach. Coś się zmieniło? Minęło już niemal dziewięć miesięcy odkąd z półek szkolnych sklepików zniknęły słodycze. Co się zmieniło przez ten czas? Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria Piotr Firan zdrowie żywność
Szparagi, czyli zieleń wraca do kuchni! Na straganach zaczyna się coraz bardziej zielenić, a z ziemi wychylają się już pierwsze zielone szparagi. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia szparagi Trójka
Marieta Marecka i cała prawda o kulinarnym show Marieta Marecka jest gwiazdą show "ABC gotowania". - Wiem, że nie jest tak wszędzie, ale u mnie w programie wszystko jest jadalne i robione na miejscu - mówi. Zobacz więcej na temat: Czwórka Karina Terzoni Katarzyna Dydo kulinaria telewizja