Czy oglądając filmy zostaniemy mistrzami kuchni? - Wszystko zależy od tego, który tytuł wybierzemy. Jeśli ktoś zdecyduje się na film "Julie i Julia", otrzyma solidna lekcję historii gotowania - przekonuje dziennikarka kulinarna Małgorzata Minta. Zobacz więcej na temat: Beata Kwiatkowska Czwórka FILM kino kulinaria KULTURA
Jak poznawać świat poprzez... smaki? Gościem będzie Obieżysmak, czyli podróżnik i bloger Paweł Fabrykiewicz. Porozmawiamy o jego kulinarnych podróżach. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria podróże
Lekcja gotowania z kinowego ekranu Bohaterowie filmów i seriali gotują już w większości produkcji. Czy jednak oglądając film widz może się od nich nauczyć kulinarnej sztuki? Zobacz więcej na temat: Czwórka FILM kulinaria KULTURA
Jesienne sposoby na cukinię Przepis na nieskomplikowany cukiniowy obiad słuchaczom Trójki zaproponowała restauratorka Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: cukinia dynia Katarzyna Pruchnicka kuchnia Trójka
Na planie filmowym w kuchni... od kuchni Praca nad filmami i serialami kulinarnymi może być sporym wyzwaniem nie tylko dla aktorów, ale dla całej ekipy produkcyjnej. Co trzeba zrobić, aby kuchenne życie pokazywane na ekranie było wiarygodne? Zobacz więcej na temat: aktorzy Beata Kwiatkowska Czwórka jedzenie kuchnia Piotr Głowacki serial STYL ŻYCIA
Na planie w kuchni. Jak gotują aktorzy? Praca nad filmami i serialami kulinarnymi może być nie lada wyzwaniem dla aktorów niezaznajomionych ze sztuką kulinarną. Zobacz więcej na temat: aktorzy Czwórka grzyby kuchnia serial
Fast foody, które stają się dziełem sztuki Są obecne w galeriach handlowych, ale wkraczają też do galerii sztuki. Wysokokaloryczne, niezdrowe fast foody stają się... atrakcją dla turystów. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria żywność
Słodkie desery z aromatem przypraw i ziół Tymianek, majeranek, jałowiec, mięta… w "Dniu Kobiet" udowodnimy, że zioła potrafią odmienić smak każdego dania – również deserów. Zobacz więcej na temat: Czwórka desery kuchnia przyprawy
W kuchni czas na bakłażany - Bakłażany mają bardzo dużo słynnego piątego smaku, czyli smaku umami - mówi Marta Dymek. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Jedzenie, czyli misja kucharza-terapeuty Zawsze interesowało go, co dzieje się w przewodzie pokarmowym po zjedzeniu posiłku, jakie tajemnicze procesy w nim zachodzą. Zobacz więcej na temat: Dorota Jaśkiewicz-Łebek przepisy kulinarne Trójka zdrowe odżywianie
Misja Irka, czyli kucharza - terapeuty Zawsze interesowało go, co dzieje się w przewodzie pokarmowym po zjedzeniu posiłku, jakie tajemnicze procesy w nim zachodzą. Zobacz więcej na temat: Dorota Jaśkiewicz-Łebek przepisy kulinarne zdrowe odżywianie
"Misja od kuchni" - reportaż Doroty Jaśkiewicz-Łebek Zawsze interesowało go, co dzieje się w przewodzie pokarmowym po zjedzeniu posiłku, jakie tajemnicze procesy w nim zachodzą. Zobacz więcej na temat: Dorota Jaśkiewicz-Łebek przepisy kulinarne reportaż zdrowe odżywianie
Pierwsze prawo restauracji: nie zadzieraj z kelnerem – Niezbyt dobrze jest podpaść komuś, kto nas karmi – mówił Jakub Milszewski, współautor książki "Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść". Zobacz więcej na temat: Dwójka gastronomia kuchnia kulinaria KULTURA Łukasz Modelski
Co musisz wiedzieć, zanim pójdziesz coś zjeść W audycji z cyklu "Droga przez mąkę" porozmawiamy o tym, co - i w jaki sposób - ukrywają przed nami restauratorzy. Zobacz więcej na temat: Dwójka kuchnia KULTURA
Maria Przybyszewska. Pasja gotowania i... stylu Maria Przybyszewska, szefowa kuchni, stylistka jedzenia opowiadała w Czwórce m.in. o życiu "od kuchni" w najlepszych restauracjach świata. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Karina Terzoni kulinaria
Maria Przybyszewska. Pasja gotowania i... stylu Szefowa kuchni i stylistka jedzenia, która na koncie ma współpracę z najlepszymi restauracjami świata - pojawi się w "Dniu Kobiet". Zobacz więcej na temat: Czwórka HISTORIA kulinaria
Keczup truskawkowy i inne przetwory Od lipca warto pomyśleć o jesiennych przetworach. - Owoce, z których robimy konfitury i dżemy, też można przyrządzić wytrawnie - zapewnia Marta Dymek, specjalistka od kuchni wegetariańskiej, autorka książki i bloga Jadłonomia. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia kuchnia wegetariańska przepisy kulinarne przetwory Trójka warzywa
Prawdziwe oblicze Paryża Ewa i Michał Jaworscy - małżeństwo polskich przewodników po Paryżu - polecają najatrakcyjniejsze turystycznie zakątki Paryża i weryfikują nasze stereotypy na temat Francji. Zobacz więcej na temat: Francja kulinaria podróże Roman Czejarek turystyka