Kasza. Magiczny składnik w polskiej kuchni? - Dziś zapominamy o kaszy, a przecież mamy ją niemalże w genach, bo polskie posiłki obfitowały w nią już w średniowieczu - przekonują Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz, blogerzy. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta Kuba Marcinowicz kulinaria zdrowie
Kuchnia po męsku, czyli "Gotowanie z pasją" W niedzielę studio Czwórki odwiedzi dwóch mężczyzn, którzy uwielbiają "stać przy garach" i o gotowaniu wiedzą prawie wszystko. Zobacz więcej na temat: blog bloger blogosfera Czwórka hobby Kuba Marcinowicz kulinaria
Spędź Noc Muzeów na prywatce u bikiniarzy - W tym roku chcemy pokazać jak nosiła się i bawiła młodzież w okresie stalinizmu: warszawscy bikiniarze, krakowscy dżollersi i wrocławscy bigarze - mówi Katarzyna Grabowska z Muzeum Powstania Warszawskiego. Zobacz więcej na temat: Jazz kulinaria Muzeum Powstania Warszawskiego Noc Muzeów 2015 Roman Czejarek warsztaty
Metoda sous-vide. Gotowanie dla cierpliwych Jajko idealne wymaga gotowania w próżniowym woreczku przez 45 minut w temperaturze 63,2 stopnia. O francuskiej metodzie obróbki produktów rozmawialiśmy na Pikniku Naukowym. Zobacz więcej na temat: Łukasz Modelski NAUKA żywność
Naukowa kuchnia na pikniku Łukasz Modelski zaprasza na spotkanie z Rafałem Hreczaniukiem – szefem restauracji Tamka 43 w Warszawie. Transmisja z Pikniku Naukowego. Zobacz więcej na temat: NAUKA żywność
Dwójka zaprasza na 19. Piknik Naukowy - Światło to początek i idea przewodnia naszej cywilizacji - mówiła o temacie przewodnim tegorocznego Pikniku sekretarz Programu 2 PR Małgorzata Zalewska. Zobacz więcej na temat: MUZYKA NAUKA Piknik Naukowy TEATR
Kulturalno-kulinarny sobotni poranek Gościem "Tędy po trendy" będzie Monika Brzywczy, redaktor naczelna magazynu "Usta", autorka koncepcji książki "Apetyt na Polskę". Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Kamil Jasieński kulinaria KULTURA
Liban - góry, morze, dobre jedzenie i mili ludzie Szczyci się najlepszą kuchnią na Bliskim Wschodzie i jest jedynym arabskim krajem, który nie ma pustyni. Do Libanu zaprasza Nidal Bou Habib, który się tam wychował. Zobacz więcej na temat: Bejrut Bliski Wschód Czwórka kulinaria Liban Patryk Kuniszewicz podróże Podróże z Czwórką
Nowa książka Doroty Masłowskiej w księgarniach Książka "Więcej niż możesz zjeść" to zbiór - jak je nazwała autorka - "felietonów parakulinarnych", w których jedzenie jest tylko pretekstem do opisywania świata, a także odbywania podróży sentymentalnych. Zobacz więcej na temat: Dorota Masłowska KSIĄŻKA książki literatura
Jak odżywiać się zdrowo i smacznie? Dzień trzeba zacząć od śniadania, a do kawy zawsze należy dodawać mleka. Dziś Światowy Dzień Zdrowia, dlatego radzimy, jak odpowiednio się odżywiać. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety Justyna Majchrzak kulinaria zdrowie
Makłowicz: dobra kuchnia nie musi być droga Przez żołądek do serca! Zdaniem Roberta Makłowicza skromny studencki budżet spokojnie pozwala na przygotowanie kolacji, która zachwyci ukochaną osobę. Zobacz więcej na temat: Czwórka Jan Kruczkowski kuchnia włoska kulinaria Mateusz Tomaszuk studenci telewizja Włochy
Absolutnie niepoważni przepytają Makłowicza Tym razem Mateusz Tomaszuk i Janek Kruczkowski zaprosili do swojego programu Roberta Makłowicza, słynnego kucharza. Zobacz więcej na temat: Czwórka Jan Kruczkowski kulinaria Mateusz Tomaszuk rozrywka
Wężymord morduje węże? Wężymord, zdaniem słuchaczy Czwórki, jest "mordercą węży" i ma "obślizgłą twarz". Tymczasem to wcale nie jest prawda. Czym lub kim jest wężymord? Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria Numer Raz
Anna Starmach z muzeum trafiła do kuchni Miała iść w ślady rodziców - kolekcjonerów obrazów i właścicieli galerii. Jednak rzuciła historię sztuki i wyjechała do francuskiej akademii kulinarnej. Zobacz więcej na temat: Czwórka Katarzyna Węsierska kuchnia francuska kulinaria telewizja
Anna Starmach. Nie tylko o gotowaniu Dziennikarka kulinarna zagości w Czwórce w niedzielny poranek w audycji "Strefa prywatna", by opowiedzieć o nowych smakach w jej życiu. Zobacz więcej na temat: Czwórka Katarzyna Węsierska kulinaria
Polak w kuchni... czuje się jak w domu - Polacy już nie tylko smakują świat w trakcie egzotycznych podróży, ale też sami coraz chętniej gotują - przekonuje Jakub Mielniczuk z Cook Up. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby kulinaria Piotr Firan
Mleko pod lupą. Wiesz, co pijesz? Jaką drogę przechodzi mleko zanim trafi na sklepowe półki, które wybrać i jak je przechowywać? Tę wiedzę powinien mieć każdy. Zobacz więcej na temat: biologia chemia kulinaria NAUKA rolnictwo Roman Czejarek żywność
Jak gotować prosto, szybko i skutecznie? - Polacy są otwarci na nowe smaki, ale ja patrzę na gotowanie po domowemu - mówi Magda Grzegorczyk, która na kanale Gotuje.Skutecznie.Tv prezentuje przepisy na proste i smaczne dania. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka hobby Kamil Jasieński kulinaria