Foodpairing - kunsztowne kompozycje smaków Czekolada ze śledziem lub kawiorem, kalmary ze sfermentowanymi jabłkami i pomidory w pomarańczach. Niebanalne połączenia stały się znakiem rozpoznawczym modnej kuchni. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety kuchnia kulinaria Patryk Kuniszewicz smak
Kuchnia, w której można odnaleźć życie W żadnym gabinecie terapeutycznym nie prowadzi się takich rozmów jak w kuchni, którą założyła szefowa Stowarzyszenia "Otwarte Drzwi" Anna Machalica-Pułtorak. Zobacz więcej na temat: pomoc psychologia Trójka
Ciemne strony polskiej gastronomii Wszechobecne mrożonki, stary tłuszcz, wielokrotnie podgrzewane ziemniaki i ryż - to tylko niektóre z grzeszków restauratorów. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria
„H” jak herbata W „Smak na tak” przygotujemy pyszną herbatkę jabłkową. Zobacz więcej na temat: dzieci herbatka owocowa przepisy kulinarne przepisy dla dzieci
„Z” jak ziemniak W dzisiejszym odcinku zdradzimy przepis na pyszną sałatkę ziemniaczaną. Zobacz więcej na temat: dzieci sałatka ziemniaczana ziemniaki przepisy kulinarne przepisy dla dzieci
Jak działają foodtrucki? Skąd właściciele foodtrucków biorą produkty żywieniowe i czy jedzenie, oferowane w tych autach jest zdrowe? O tym w środowe przedpołudnie. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria tradycja
„S” jak ser W dzisiejszym odcinku dowiemy się jak przyrządzić szybkie i smaczne przekąski ze smażonego sera? Zobacz więcej na temat: dzieci kuchnia
„F" jak fasola W Smak na tak przygotujemy jajecznicę z fasolką szparagową. Zobacz więcej na temat: dzieci kuchnia
Jak przygotować domowe lody owocowe? Świderki, w kulkach, włoskie, a nawet ciepłe - wszyscy chyba kochają jeść lody. Jak powstaje ten przysmak? O tym w Czwórce. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria wakacje
Najważniejsze książki kulinarne Pawła Lorocha Ten autorski wybór poznaliśmy w kolejnej odsłonie cyklu Łukasza Modelskiego "Droga przez mąkę". Zobacz więcej na temat: KSIĄŻKA literatura Łukasz Modelski
Rusza festiwal potraw z psów i kotów 22 czerwca w miejscowości Yulin w południowo-wschodnich Chinach rozpocznie się jeden z najbardziej kontrowersyjnych festiwali kulinarnych świata. Głównym składnikiem potraw będzie mięso psów i kotów. Tegorocznej edycji tej imprezy towarzyszą coraz bardziej widoczne protesty. Zobacz więcej na temat: Azja Chiny kulinaria zwierzęta
Kuchnia japońska to nie tylko sushi Zbierają przepisy kuchni japońskiej i poznają kulturę mieszkańców Kraju Kwitnącej Wiśni. Adrian, Kacper i Karolina mają też pomysł na to, by upowszechniać wiedzę o dalekowschodnim gotowaniu. Zobacz więcej na temat: Czwórka Japonia kuchnia japońska kulinaria Piotr Firan sushi
"Jaja w kuchni", czyli gotowanie po męsku Jest smakoszem i autorem męskiego bloga kulinarnego "Jaja w kuchni”. Jego zdaniem w gotowaniu chodzi o to, by było szybko, smacznie i konkretnie. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Kamil Jasieński kulinaria
Kasza. Magiczny składnik w polskiej kuchni? - Dziś zapominamy o kaszy, a przecież mamy ją niemalże w genach, bo polskie posiłki obfitowały w nią już w średniowieczu - przekonują Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz, blogerzy. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta Kuba Marcinowicz kulinaria zdrowie
Kuchnia po męsku, czyli "Gotowanie z pasją" W niedzielę studio Czwórki odwiedzi dwóch mężczyzn, którzy uwielbiają "stać przy garach" i o gotowaniu wiedzą prawie wszystko. Zobacz więcej na temat: blog bloger blogosfera Czwórka hobby Kuba Marcinowicz kulinaria
Spędź Noc Muzeów na prywatce u bikiniarzy - W tym roku chcemy pokazać jak nosiła się i bawiła młodzież w okresie stalinizmu: warszawscy bikiniarze, krakowscy dżollersi i wrocławscy bigarze - mówi Katarzyna Grabowska z Muzeum Powstania Warszawskiego. Zobacz więcej na temat: Jazz kulinaria Muzeum Powstania Warszawskiego Noc Muzeów 2015 Roman Czejarek warsztaty
Metoda sous-vide. Gotowanie dla cierpliwych Jajko idealne wymaga gotowania w próżniowym woreczku przez 45 minut w temperaturze 63,2 stopnia. O francuskiej metodzie obróbki produktów rozmawialiśmy na Pikniku Naukowym. Zobacz więcej na temat: Łukasz Modelski NAUKA żywność
Naukowa kuchnia na pikniku Łukasz Modelski zaprasza na spotkanie z Rafałem Hreczaniukiem – szefem restauracji Tamka 43 w Warszawie. Transmisja z Pikniku Naukowego. Zobacz więcej na temat: NAUKA żywność