Sukces w gastronomii? "Bez pasji nie ma szans" Na dworach królewskich i arystokratycznych mieli wysoki status społeczny. W epoce stołówek szkolnych i zakładowych też lepiej było z nimi nie zadzierać, a dziś - czy opłaca się być kucharzem? Zobacz więcej na temat: Czwórka Katarzyna Węsierska kuchnia praca restauracja zawody
Masz alergię na kakao? To cię uratuje Kakao jest jednym z najbardziej uczulających składników diety. Jest jednak coś, czym można je zastąpić. Zobacz więcej na temat: alergia Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Zawód: kucharz. Jak zrobić karierę w gastronomii? Zawód kucharza od wieków był bardzo ważny. Na dworach królewskich i arystokratycznych kucharze mieli wysoki status społeczny. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia praca restauracja zawody
Kuchnia według Polaka. Jak gotujemy? "Sznycel grunwaldzki" czy "śmietnik działkowca"? W audycji "Się mówi" sprawdzimy, jak Polacy eksperymentują w kuchni. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria podróże
Jak przeżyć Święta, a nie tylko przeżuć? Czy w gonitwie przedświątecznych przygotowań nie gubimy tego, co najważniejsze? Zobacz więcej na temat: rodzina Wielkanoc
Bloger roku 2015. "Zachorowałem na bieganie" - Nie ma dobrego biegania bez konkretnego jedzenia – mówi Łukasz Remisiewicz, autor bloga dla wszystkich kochających jedzenie i sport, dodaje, że żeby trenować nie trzeba być na drakońskich dietach. Zobacz więcej na temat: bieganie blog bloger Czwórka Mariusz Infulecki Piotr Galus
Pogotowie kulinarne. Jak zdążyć do Świąt? Jajka, żur, pasztet, baba wielkanocna i mazurek. Podpowiadamy, jak rozplanować przedświąteczne przygotowania, by ze wszystkim się wyrobić. Zobacz więcej na temat: kulinaria Roman Czejarek święta tradycja Wielkanoc przepisy kulinarne
Jaja wracają do łask! Ale w Święta na nie uważaj - Przez wiele lat pokutowała informacja, że żółtko jaja podnosi poziom cholesterolu. Dziś dużo lepiej zbadany jest skład całego jajka - mówi dietetyczka Alicja Kalińska. Zobacz więcej na temat: dieta jajka faszerowane jajko jajko na miękko kuchnia polska przepisy kulinarne Roman Czejarek zdrowie
Food Think Tank. "Żeby życie miało smak" Wyprowadzili gotowanie z kuchni na ulicę. Grają "w pomidora", tworzą kulinarne instalacje, wydają gastro-zina. - W jedzeniu jest jeszcze wiele do odkrycia i my zamierzamy to udowodnić - przekonuje ekipa Food Think Tank. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka hobby Kamil Jasieński kulinaria
Czy przemysł spożywczy nas truje? W czwartkowe popołudnie rozmawiać będziemy o prawdach i mitach dotyczących produktów spożywczych dostępnych w sklepach. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria MUZYKA zdrowie
Anna Jurksztowicz śpiewająco pisze o jedzeniu Autorka takich hitów, jak "Stan pogody" czy "Diamentowy kolczyk" niedawno wydała książkę "IQchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić". - Trudno dziś mądrze kupować jedzenie, bo warzywa są z pestycydami, mięso z antybiotykami, ryby z metalami ciężkimi - przyznaje autorka. Zobacz więcej na temat: Anna Jurksztowicz KSIĄŻKA kuchnia kulinaria przepisy kulinarne Roman Czejarek
Mateusz Gessler: jemy, by żyć, ale też żyjemy po to, by jeść Dzień zaczyna od kawy, a śniadania jada popołudniu, bo wcześniej... nie ma czasu. - Bycie restauratorem to najgorsza robota świata, bo jesteś swoim własnym niewolnikiem. Ale to także jedyna robota na świecie, która mi sprawia tyle radości - mówił Mateusz Gessler. Zobacz więcej na temat: Czwórka Karina Terzoni Katarzyna Dydo kulinaria Mateusz Gessler
Mateusz Gessler - szef kuchni, mistrz tatuażu Z restauratorem i jurorem kulinarnego show porozmawiamy m.in. o tatuażach, które robi po godzinach i o tym, jak się gotuje z dziećmi. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby moda trendy
Jak smacznie przyrządzić kaszę jaglaną? Kasza jaglana jest bardzo zdrowa, ale nie każdemu odpowiada jej zapach i smak. Na szczęście jest sposób, żeby zminimalizować jej naturalną goryczkę. Zobacz więcej na temat: jedzenie kasza jaglana Katarzyna Pruchnicka kulinaria przepisy kulinarne Trójka zdrowe odżywianie zdrowie
Rewolucja w kuchni. Jak pokochać brukselkę? Pieczona brukselka z orzechami włoskimi, grzankami, plasterkami szynki parmeńskiej? Swoje pomysły na przygotowanie tego popularnego warzywa zdradziły Marta Gessler i Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Agnieszka Kręglicka Katarzyna Pruchnicka kulinaria Marta Gessler Trójka warzywa zdrowie
Zdrowe i pyszne batoniki od Jamiego Olivera - To owsiane batoniki z nasionami, owocami i przyprawami. Zawierają uzupełniające się składniki. Np. surowe morele bogate w żelazo, które jest lepiej przyswajalne dzięki obecności witaminy C w pomarańczy - mówi Maria Brzozowska, tłumaczka książek Jamiego Olivera. Zobacz więcej na temat: jedzenie Katarzyna Pruchnicka kulinaria Trójka
"Kuchnia to nie miejsce opresji" - "Wielokuchania" to autorska książką antykucharska - mówi w radiowej Jedynce jej autorka, Agata Puścikowska. Zobacz więcej na temat: dzieci kuchnia rodzina Roman Czejarek Agata Puścikowska
Z inspiracji Libią. Pieczone warzywa korzeniowe - To o tyle fajna kuchnia, że jest prosta. Niektórzy się dziwią: tyle tu przepisów i wszystko takie łatwe - mówi Samar Khanafer, autorka książki "Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie". Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia kulinaria Libia przepisy kulinarne Trójka