Polskie Radio
Section05

ekologia

"Jesteś tym, co jesz". Zdrowa żywność i odporność

Zdrowe odżywianie wymaga wysiłku, trzeba się skupić na sobie, spojrzeć na swoje ciało, potrzeby, poszukać produktów – mówił Marcin Banach, szef kuchni warszawskiej restauracji Winiarnia-Kotłownia. O świadomym jedzeniu w Polskim Radiu 24 rozmawiali także Anna Ruszczak (autorka bloga kulinarnego Na moim stole) i Andrej Modic (twórca internetowej społeczności zakupowej Lokalny Rolnik).
Zobacz więcej na temat:  jedzenie jesień zdrowe odżywianie zdrowie zima blog

"Mazowsze to nie tylko wierzby i Fryderyk Chopin"

- Zupełnie zmienił się sposób odpoczywania. Nie jeździmy po to, by tylko i wyłącznie siedzieć na słońcu i korzystać ze wspaniałych fal, ale tak naprawdę szukamy zaangażowania, autentyczności, przeżywania. To właśnie daje Mazowsze – powiedziała w Polskim Radiu 24 Anna Somorowska z Mazowieckiej Regionalnej Organizacji Turystycznej.
Zobacz więcej na temat:  design etno Fryderyk Chopin kuchnia Mazowsze Polskie Radio 24 turystyka