Dlaczego jabłkiem można karmić nawet bardzo małe dzieci? – Dla większości z nas pierwszym smakiem, który poczujemy, będzie smak jabłuszka – przyznaje dr Tomasz Rożek. Powodów ku temu jest kilka. Zobacz więcej na temat: Trójka Tomasz Rożek Marcin Łukawski ciekawostki owoce dzieci witaminy
Jak wygląda radio od kuchni, dosłownie? Zaglądamy do restauracji PR Lato z Radiem wraz z Małgorzatą Raduchą odwiedziło restaurację "Niespodzianka", która mieści się w siedzibie Polskiego Radia w Warszawie. Zobacz więcej na temat: Daniel Wydrych Małgorzata Raducha przepisy
Jedzenie podczas wakacyjnych podróży. Sprawdź, jakie masz prawa w restauracji Wakacje to nie tylko podróże, noclegi i zwiedzanie, ale również przyjemności kulinarne oferowane przez restauracje czy bary. Tymczasem, jak pokazują wyniki kontroli Inspekcji Handlowej, nie zawsze można wierzyć temu, co napisano w restauracyjnym menu. Zobacz więcej na temat: wakacje magazyn wakacyjny GOSPODARKA UOKiK prawa konsumenta żywność restauracja reklamacja
Nadbałtyckie wakacje. Idziemy na rybkę? Nadmorskie wakacje wybiera wielu z nas. Większość korzysta też ze smażalni, które serwują ryby prosto z Bałtyku. Czy to zdrowa ryba? Zobacz więcej na temat: Czwórka ryba Kamil Jasieński Maciej Wójcik zdrowie
Młode ziemniaki - smak lata Choć wiele osób wyklucza kartofle ze swojej diety, to robi wyjątek na młode ziemniaki. Mają dużą zawartość składników odżywczych i niepowtarzalny smak. Zobacz więcej na temat: Czwórka
"Lato z Radiem": smaki prosto z Mazur Reporterka w terenie Małgorzata Raducha odwiedziła gospodarstwo rybne Mirosława Gworka. Jak smakują Mazury? Sandaczem z kaparami, zupą rybną i szczupakiem po polsku. Zobacz więcej na temat: Agnieszka Kunikowska Małgorzata Raducha Lato z Radiem 2020 Mazury przepisy ryby
Zero waste w restauracji. Czy to możliwe? Wielbiciele opcji zero waste, dobrego jedzenia i restauracje największych miast w Polsce w ciągu roku uratowali 161 000 posiłków, nie marnując tym samym 402 500 kg CO2 - wszystko dzięki aplikacji Too Good To Go. Zobacz więcej na temat: Czwórka ekologia
Letnia gastronomia. Zanim zamówisz, sprawdź, co piszą w sieci W zeszłe wakacje Inspekcja Handlowa skontrolowała blisko 170 barów i restauracji. Okazało się, że w czterech przypadkach na pięć wystąpiły nieprawidłowości związane m.in. ze złym oznakowaniem oraz wydawaniem za małych porcji. Zobacz więcej na temat: Czwórka gastronomia restauracja STYL ŻYCIA kulinaria Piotr Firan
Koronawakacje pod gołym niebem – na co warto się przygotować? W tym roku wielu z nas, zamiast wyjazdu do hotelu w "ciepłych krajach", wybierze wypad pod namiot. Jak przygotować się na pobyt w leśnej głuszy? To pytanie Agnieszka Loch z Radia Katowice zadała Julii i Markowi Mrozom – harcerzom z dwóch pokoleń. Zobacz więcej na temat: Trójka Marcin Łukawski STYL ŻYCIA turystyka las wakacje biwak
"Lato z Radiem": kuchnia i historia 400 lat kamedułów w Polsce Wraz z Małgorzatą Raduchą odwiedziliśmy Pustelnię Złotego Lasu w Rytwianach. Można tu smacznie zjeść, pospacerować przy śpiewie ptaków, poznać kamedulską historię, a także skupić się na modlitwie i kontemplacji. Pustelnia Złotego Lasu to doskonałe miejsce na odpoczynek, regenerację sił fizycznych i psychicznych. Zobacz więcej na temat: Daniel Wydrych Małgorzata Raducha żywność przepisy Lato z Radiem 2020
"Lato z Radiem": kulinarna podróż do słonecznej Gruzji Chinkali, chaczapuri, chleb szoti, granaty, świeża kolendra, lemoniada estragonowa. Za co Polacy pokochali kuchnię gruzińską? Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha Agnieszka Kunikowska przepisy Gruzja Lato z Radiem 2020
GIS wycofał ze sprzedaży produkt znanej firmy mięsnej. "Może powodować listeriozę" - Główny Inspektorat Sanitarny, w ramach ostrzeżenia publicznego dotyczącego żywności, poinformował we wtorek o wycofaniu partii produktu "Boczek wędzony" Kraina Wędlin. Powodem jest wykrycie obecności bakterii Listeria monocytogenes. Zobacz więcej na temat: POLSKA Główny Inspektor Sanitarny żywność społeczeństwo
Jedzenie zaczyna się od opuszków palców - Najwięcej ludzi na świecie jada przy pomocy rąk, dopiero potem są pałeczki, a następnie nóż i widelec - mówi Magdalena Tomaszewska-Bolałek, kulturoznawczyni. Zobacz więcej na temat: Czwórka Beata Kwiatkowska KULTURA
Jerzyki i groszek cukrowy - tak zaczynamy najlepszy dzień tygodnia W programie zaprosimy na spotkanie z ptakiem, który potrafi zrelaksować się w trakcie lotu. Powiemy też na czym polega wyjątkowość cukrowego groszku. Zobacz więcej na temat: Czwórka ptaki relaks hobby zabawa
Kuchnia na zdrowie Dietetycy podpowiadają, czym odżywiać się w czasie zagrożenia pandemią; co służy organizmowi, co wspomaga odporność, a co zdecydowanie szkodzi. Zobacz więcej na temat: Trójka zdrowie Monika Małkowska
"Lato z Radiem": uroki ziemi Suwalskiej. Zapraszamy do stołu! Ziemia Suwalska to nie tylko piękny region, ale też pełen wyjątkowych smaków! Smażona stynka, zupa z pokrzywy, najlepsze na świecie kartacze. Tatarskie czebureki krymskie i stulistnik. Sery - z czarnuszką, czosnkiem, kozieradką. Takie pyszności tylko u Nas. Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha przepisy Suwalszczyzna
"Lato z Radiem": uroki ziemi Suwalskiej. Zapraszamy do stołu! Ziemia Suwalska to nie tylko piękny region, ale też pełen wyjątkowych smaków! Smażona stynka, zupa z pokrzywy, najlepsze na świecie kartacze. Tatarskie czebureki krymskie i stulistnik. Sery - z czarnuszką, czosnkiem, kozieradką. Takie pyszności tylko u Nas. Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha przepisy Suwalszczyzna Lato z Radiem 2020
"Lato z Radiem": uroki ziemi Suwalskiej. Zapraszamy do stołu! Ziemia Suwalska to nie tylko piękny region, ale też pełen wyjątkowych smaków! Smażona stynka, zupa z pokrzywy, najlepsze na świecie kartacze. Tatarskie czebureki krymskie i stulistnik. Sery - z czarnuszką, czosnkiem, kozieradką. Takie pyszności tylko u Nas. Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha przepisy Suwalszczyzna