Polskie Radio
Section05
Stanisław Perzyna

Postrach sprzedawców, sprzymierzeniec klientów - praca tajemniczego klienta

Nie od dziś wiadomo, jak ważne jest pierwsze wrażenie. Zalicza się do niego także pierwszy kontakt sprzedawcy z klientem. Jednym ze sposobów na polepszenie tej relacji, chętnie wybieranym przez firmy, może być korzystanie z usług tajemniczego klienta. Na czym polega jego praca i jakie może przynieść korzyści?
Zobacz więcej na temat:  Trójka marketing zakupy jakość produktu Piotr Firan Stanisław Perzyna

Zniszczenia wojenne na Ukrainie. Polskie organizacje pomagają chronić zabytki

Od samego początku wybuchu zbrojnej agresji Rosji na Ukrainę, Polskie organizacje przekazują materiały pomagające chronić ukraińskie zabytki i dobra kultury. Organizowana jest również pomoc ewakuacji zbiorów oraz działalność doradcza. na czym polega inicjatywa? Jakie działania są prowadzone? 
Zobacz więcej na temat:  Stanisław Perzyna Katarzyna Cygler Trójka Ukraina wojna na Ukrainie Trójka Ukraina KULTURA zabytki

"Policz i nie przelicz się!". UOKiK radzi jak inwestować mądrze

"Policz i nie przelicz się!" to nowa kampania zorganizowana przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Inicjatywa ma na celu przestrzec przed konsekwencjami związanymi z podejmowaniem nieprzemyślanych inwestycji finansowych. Zwraca również uwagę na ryzyko utraty oszczędności. W ramach kampanii można zapoznać się z poradami ekspertów, którzy zwracają uwagę na rozsądne podejmowanie decyzji i nieuleganie emocjom związanym z licznymi okazjami. 
Zobacz więcej na temat:  Trójka STYL ŻYCIA inwestycje giełda papierów wartościowych Piotr Łodej Stanisław Perzyna UOKiK

Zamiast jeść będziemy pokonywać głód zapachami?

Są zapachy, które natychmiast wywołują u nas uczucie głodu i powodują, że mamy ochotę na daną potrawę – dla jednych może to być ciepły chleb z masłem, a dla innych pizza. Zespół naukowców z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu opracowuje natomiast środek, który ma działać na nas zupełnie odwrotnie i zmniejszać lub całkowicie hamować łaknienie.
Zobacz więcej na temat:  Trójka STYL ŻYCIA jedzenie badania NAUKA Stanisław Perzyna Piotr Firan